Kilo vermek isteyenler aman dikkat! Canan Karatay duyurdu: Bu vitamini eksik olanlar kilo veremez

Yaptığı açıklamalar ile birçok kez gündeme gelen Canan Karatay, bu defa da kilo vermek isteyenlere seslendi. Doğal ve dengeli beslenme konusunda dikkat edilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiren Karatay, kilo vermek isteyenlerinin vitaminlerine baktırması gerektiğini belirtti. Bu vitamini eksik olan birinin kilo vermeyeceğini söyleyen Karatay, açıklaması merak konusu oldu. Hangi vitamin eksikse kilo verilemez? İşte detaylar..

26.07.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-14:56)

Prof. Dr. Canan Karatay bu zamana kadar sağlıklı ve dengeli beslenmek için kelle paça, köy tereyağı ve kaya tuzu önerilerinde bulundu. Bunun üzerine Karatay, şimdilerde ise yasaklı besinleri duyurmaya başladı. Özellikle kilo vermek isteyenlerin dikkat etmesi gerekenlerin altını çizen Karatay, vitamin değesilerine vurgu yaptı. 

Hangi vitamin değeri eksikse kilo verilmez? 

Canan Karatay'ın yaptığı açıklamalar bu defa kilo vermek isteyenlere yönelik oldu. D vitamini eksik olan birinin kilo vermeyeceğini söyleyen Karatay, D vitamin ihtiyacının giderilmesi için tavsiyelerde bulundu. 

D vitamini nasıl yükselir? 

İnsan vücudu için büyük öneme sahip olan d vitaminin eksilmesi sonucunda belirli hastalıklarda peşinden gelmektedir. Bu nedenle yaz aylarında sık sık güneşten yararlanmanın iyi olduğu belirtildi. Kışın ise D vitaminin ek takviyeler ile tamamlanması gerektiği bilinmektedir. 

D vitamini olan besinler

D vitamini içeren besinler nelerdir? 

Tereyağı

Süt

Balık

Yulaf ezmesi 

Yumurta 

Tavuk

Kırmızı et

Somon 

Sardalya 

Uskumru 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal