07.08.2020-11:57 (Son Güncelleme:27.04.2024-21:28)


1

Birçok kişi kilo almaktan şikayetçi olduğu için öğünlerini hep kısıtlayarak yiyor. Ancak bazı besinler var ki ne kadar yerseniz yiyin kilo aldırmıyor. Elbette çok fazla aşırıya kaçmamak şartıyla... Aksi halde fazla yemek kilo dışında çeşitli rahatsızlıklara da neden olur. Sizin için düşük kalorili olmasına rağmen oldukça besleyici olan besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar...



2

Pancar

Pancar

Koyu kırmızı ve mor renge sahip olan pancar, köklü bir sebzedir. Pancarın en önemli faydası kan basıncının düşürmesidir.



3

Elma

Elma

Dünya üzerinde en çok tüketilen meyvelerden biri olan elma, son derece besleyici bir besindir. 125 gram bir elma, 57 kalori içerirken 3 gram lif içermektedir. Vücut elmayı sindirmek için enerji harcarken, bu meyve tarafından sağlanan kalori miktarı rapor edilenden daha azdır.



4

Roka

Roka

Koyu renk ve yapraklara sahip olan rokanın biberli bir tadı vardır. Özellikle salatalarda kullanılan roka, K vitamini açısından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra kalsiyum ve potasyum da içermektedir. Yaklaşık 10 gramı 3 gram kaloriye sahiptir.



5

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz

Yeşil, mor ve beyaz renkte bulunan kuşkonmaz, özellikle kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı bir besindir. İçeriğinde bulunan antosiyaninler adı verilen bileşenler sayesinde kalp hastalıklarını önler.



6

Lahana

Lahana

Genellikle salatalarda kullanılan lahana, turşu olarak da tüketilmektedir. Üstelik içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde oldukça faydalı bir besindir.



7

Brokoli

Brokoli

Son derece besleyici bir besin olan brokoli, kanserle savaşma konusunda yardımcı bir besindir. Yaklaşık 90 gram brokoli bir kişinin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 100'ünü fazlasıyla karşılar.^

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR