Kılıçdaroğlu'ndan Tepki Çeken S-400 Açıklaması: Kime Karşı Kullanacağız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra merkezli Reuters haber ajansına bir söyleşi gerçekleştirdi. CHP Lideri, S-400'ler ve Suriye konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı.

21.02.2022-14:16 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-17:24) Kılıçdaroğlu'ndan Tepki Çeken S-400 Açıklaması: Kime Karşı Kullanacağız?

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters'e verdiği söyleşide S-400 hava savunma sistemi ve Suriye konusunda değerlendirmeler yaptı. 

Kılıçdaroğlu, S-400'lerin ne için alındığını bilmediğini ve gereksiz bulduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun Suriye ile ilgili sözleri de, iktidara gelmeleri halinde bölgeden ayrılma kararı alacakları şeklinde yorumlandı.

S-400'LERİ KİMİN İÇİN KULLANACAĞIZ? 

S-400'leri gereksiz bulduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu: "S-400'leri kimin için kullanacağız? Bu sorunun cevabını henüz alamadık. Büyük miktarda para ödendi." ifadelerinde bulundu. 


SURİYE'DEN ÇEKİLECEĞİZ CHP 

Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Esad ile anlaşacaklarını ve yüzde 100 garanti isteyeceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: "Gerekirse Birleşmiş Milletler devreye girmeli ve Esad'dan yüzde 100 garanti alınmalı. Bu garanti, uluslararası anlaşmalara bağlanmalı: Esad mültecilere saldırmayacak, onların maddi ve can güvenlikleri korunacak." dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, iktidara gelmeleri durumunda 'Türkiye, Suriye'den çekilecek' şeklinde yorumlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal