Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmayacağım dedi: 8’li koalisyonda kavga başladı

Türkiye’nin merakla beklediği cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu sonlandı. Başkan Erdoğan bir kez daha cumhurbaşkanı olarak seçildi. Kılıçdaroğlu’nun sandıkta büyük fark yemesi sonrası Millet İttifakı’nda isyan sesleri yükselmeye başladı. İşte detaylar…

28.05.2023-22:19 - (Son Güncelleme: 28.05.2023-22:19) Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmayacağım dedi: 8’li koalisyonda kavga başladı

13.Cumhurbaşkanlığı seçimleri an itibari ile sonlandı. Recep Tayyip Erdoğan sandıkta 8’li koalisyon’un başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na fark atarak bir kez daha cumhurbaşkanı oldu. Sonuçların açılmasından sonra Millet İttifakı’nda tartışmalar başladı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, resmi sonuçların açıklanmasını beklemeden Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

8’li koalisyonda tartışma başladı

İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre; sandıkların yüzde 98'i açıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,12 ile yarışı önde götürüyor. 8'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise 47,88 olarak kayıtlara geçti. Seçimler resmileşmeden İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Özer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Ronaldo ve Messi gibi iki futbolcuyu yedek kulübesinde bekleten teknik direktör suçlu.. Benden bu kadar... Bana da yakışan; Tebrikler Recep Tayyip Erdoğan..." ifadelerini kullandı.


Yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi

Büyük bir farkla Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir kez daha yenilgiye uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklaması düzenledi. Kılıçdaroğlu, "Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara boyun eğmeden mücadele eden tüm vatandaşlarıma teşekkür ederim. Bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz. Şu andan itibaren bana oy veren 25 milyon vatandaşımızı moralli şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum yürüyüşümüz sürüyor buradayız. Bu toprakların bir insanı olarak bolluk, bereket, huzur içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim." Diyerek istifa etmeyeceğine ifade etmiş oldu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal