Kılıçdaroğlu Bu Defa da Savunma Sanayii'ye Saldırdı

Dünya Türkiye’nin Savunma Sanayii’ndeki başarılarını seyrederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adeta skandal bir açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, Savunma Sanayii’ni hedef alarak, “Savunma sanayini niye daha büyütmedik? Daha büyütebilirdik, daha güçlü olabilirdik” diye konuştu.

25.03.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-15:45) Kılıçdaroğlu Bu Defa da Savunma Sanayii'ye Saldırdı

Farklı temaslar yaparak Kırıkkale'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin savunma sanayinde sergilediği başarıya gözünü kapatan bir açıklama yaptı.

İmza atılan bütün başarılara sırt çeviren CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, bu defa da dünyanın hayranlık duyarak takip ettiğii Savunma Sanayii'ni hedef aldı. Kemal Kılıçdaroğlu "Eskiden Kırıkkale savunma sanayinin merkeziydi. Şimdi emekliler şehri oldu. Savunma sanayini niye daha büyütmedik? Daha büyütebilirdik, daha güçlü olabilirdik" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu ''pes'' dedirten açıklamaları...

SAVUNMA SANAYİİDE YERLİLİK % 70'LERE YÜKSELDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şu açıklamada bulundu:

"Bunun en önemli alanlarından biri de savunma sanayisi. Birçok ülke Türkiye'ye şu anda gizli ya da açık ambargo uyguluyor, birçok ürüne kısıt getiriyor. Son yıllarda yakaladığımız gayretle birlikte Türkiye, savunma sanayisinde yüzde 20'lerde olan yerlilik oranlarını yüzde 70'lerin üzerine çıkardı." 

SAVUNMA SANAYİİ'NİN EN FAZLA DIŞ SATIM YAPTIĞI ÜLKELER

Türkiye'nin silah dış satımı, 2020'ye kıyasla % 70 arttı. En fazla satış da ABD'ye oldu.

ABD'de seçim öncesinde yükselen tansyion bireysel silahlanmayı tetikledi. Senenin ilk on ayında 17 milyon silah satışı yapıldı. Demokratların seçimi kazanması ile silah satışının sınırlanacağına ilişkin çıkan söylentiler de talebi iki katına çıkardı.

Satış pazarlama müdürü Abdussamed Güzel, "Şu an için ABD'ye gönderdiğimiz yaklaşık 35 bin ve göndereceğimiz silahlar da var" diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal