Kılıçdaroğlu ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt verdi: ‘En cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz’

CHP’nin Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya, "Eğer yeniden genel başkan adayı gösterirlerse o zaman en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz." diye yanıt verdi.

28.05.2024-10:18 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-17:24) Kılıçdaroğlu ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt verdi: ‘En cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz’

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay ve yerel seçim sonrasında ilk kez açıklama yaptı. Yeniden CHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağı yönünde kendisine yöneltilen bir soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Eğer yeniden genel başkan adayı gösterirlerse o zaman en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması

NTV’de yer alan habere göre; Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeniden aday olacak mısınız?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Hiçbir zaman genel başkan olacağım diye bir talepte bulunmadım. Delegeler beni başkan adayı olarak gösterdi. Eğer kurultayda yeniden aday gösterilirsem, o zaman en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz. Elinde hançer olanlar arkamda dursun, hançerlerini soğutmasınlar."

Kırgınlıklarım var

Kılıçdaroğlu, KRT'ye katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesi ve yeni anayasa tartışmaları hakkında da konuştu. Kılıçdaroğlu, "Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayanla neyi konuşacaksınız? 'Uygulamıyorum.' diyor. Bu kişilerle neyi konuşacaksınız? 'Yeni bir anayasa yapacağız.' diyorlar. Bu parlamento yeni bir anayasa yapamaz. Çünkü anayasa buna engel. Yeni bir anayasayı ancak kurucu meclisler yapar." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt verdi: ‘En cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz’

Kurultayda yaşananlarla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kırgın olup olmadığı sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Genel başkanların elbette kırgınlıkları, üzüntüleri olur. Bu, partinin genel politikasını partinin kurmayları belirler, belediye başkanları değil. Tarihimizde bu hep böyle olmuştur." yanıtını verdi.

Erken seçim çağrısı

Yerel seçimlere dair değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısı yaptı. CHP'nin son seçimden birinci parti olarak çıktığını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçime gidilmesi gerektiğini belirtti.

Kobani davasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş'ın bugün içeride olması bir hukuk faciasıdır." dedi ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bugün cezaevinde ziyaret edeceğini açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal