Kıbrıs'ta son 1 ayda kıyıya 6 ceset vurdu: Cansız bedenlerin vücut bütünlüğü bulunmuyor!

Türkiye’nin gündeminde son zamanlarda kıyıya vuran cansız bedenler yer alıyor. Antalya ve Muğla'da bulunan cesetlerden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerine bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Böylece KKTC sahillerine 8 Ocak’tan bu yana vuran ceset sayısı 6’ya yükseldi.

07.02.2024-12:57 - (Son Güncelleme: 07.02.2024-18:01)

Cesetlerin bulunmasından sonra KKTC Polis Basın Subaylığı’ndan gelen ilk açıklamaya göre dün yerel saatle 14.30 sıralarında, Dipkarpaz kuzey sahil şeridinde incirler mevkiindeki sahil kenarında bir kişinin vücut bütünlüğü tamamen bozulmuş halde cansız bedeninin bulunduğu ifade edildi. Polisin aktarımına göre, cansız bedeninin cinsiyeti ve kimliğinin tespit edilemediği yönünde.

Vücut bütünlüğü bulunmuyor!

Kıyıya vuran cesetlerin nereden ve neden geldiği tam olarak öğrenilmemişken, Son tespit edilen cansız beden ile KKTC sahillerine 8 Ocak’tan bu yana vuran ceset sayısı 6’ya yükseldiği öğrenildi. KKTC sahillerinde 8, 14, 22 ve 31 Ocak tarihlerinde de 5 kişinin cansız bedeni tespit edilmişti. İlk ceset, 8 Ocak’ta yerel saatle 13.15 sıralarında Bafra Oteller Bölgesinde kayalıklar üzerinde bulunurken, çürümeye başlamış olan cansız bedenin bir kadına ait olduğu açıklanmıştı.

Kıbrıs'ta 1 ayda 6 ceset kıyıya vurdu

Daha önceki cesetler nerede bulunmuştu?

İlk ceset 8 Ocak’ta bir otelin kıyısında bulunurken; İkinci ceset, ise 14 Ocak’ta Dipkarpaz’da bulunmuştu. KKTC Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 09.30 sıralarında Dipkarpaz’daki Piknik Burnu Mevkiinde kayalıklar üzerinde bulunan cesedin bir erkeğe ait olduğu aktarılmıştı.

Cesetlerin bulunduğu bölgeler!

Üçüncü ceset, 22 Ocak’ta Dipkarpaz’ın Şelonez bölgesi olarak bilinen Güney Sahil şeridinde bulunmuştu. Polis, cesedin bir kadına ait olduğunu belirtmişti. Cansız bedenlerin kimlik teşhisinin yapılamayacak kadar kötü olduğu ifade edilmişti. Sonrasında polis ekipleri, 31 Ocak tarihinde ise Girne’ye bağlı Çatalköy bölgesinde sahile vurmuş 2 erkek cesedi bulunduğunu bildirmişti.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal