15.04.2022-14:34 (Son Güncelleme:10.05.2023-09:26)


1

Kimdir?

Kimdir?

Şarkıcılık yapan Kibariye, 10 Ağustos 1960 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi. Kibariye'nin boyu ve kilosu bilinmiyor. Kibariye, Ali Küçükbalçık ile evli. Kibariye'nin boyu ve kilosu bilinmiyor. Pamuk ve tütün toplayıcılığı yaparak geçinen ailesinin toplam 9 çocuğu oldu. Ailesinin geçim sıkıntısı nedeniyle hiç okula gitmedi. Akhisar’da yaşayan Enver Düzay isimli bir müzisyen, Akhisar’da bir gazinoda şarkıcılık yapan Kibariye’yi küçüklüğünde keşfetti.



2

Kariyeri

Kariyeri

1974 yılından itibaren İzmir’de pavyonlarda şarkı söylemeye başladı. 1980’lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, gazinocu Turgut Akyüz tarafından çok beğenilir ve İstanbul’da stardust gazinosunda sahne almaya başlar. Kibariye çok kısa sürede gerek sesi, gerekse yorum her şeyden önemlisi de doğallığıyla tüm medyanın dikkatini çeker.



3

Böylece bir teklif yılbaşı gecesi (1981) TRT televizyonundan gelir. Kibariye “Kim bilir” adlı parça ile iyi bir çıkış yakalar.



4

Sahneden Düştü

Sahneden Düştü

Mersin'de konser veren ünlü şarkıcı Kibariye sahneden düşerek yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, ünlü şarkıcının bilincinin yerinde olduğunu duyurdu.



5

İlk filmi

İlk filmi

1981’de “Kim bilir” filmi ile ilk kez bir sinema filminde rol aldı. Kanal6 ile ilk televizyon hayatına başlar, daha sonra “Eğlen Coş İşte Kiboş” ismi ile atv’de devam eder daha sonra inter star’da kibariye show ile ve de son olarak TGRT’de yapılan program ile sona erer.



6

2011 yılı ekim ayında KanalTürk TV'de Kibariye isimli program yaptı. Atv’de yayınlanan oryantal star yarışmasında jürilik yapmıştır.



7

Şarkıcı Kibariye 12 Nisan Salı günü Ataşehir'deki kuaföre "Kaynaklarımı söktüreceğim. Kızım da gelecek" diyerek randevu aldı. Bir gün sonraki randevuya Kibariye'nin kızı Birgül Küçükbalçık tek başına geldi. Birgül Küçükbalçık'ın saçlarına bakım ve boya yapıldı. Birgül Küçükbalçık, işlemlerin tamamlanmasının ardından iddiaya göre, "Ödemeyi annem yapacak" diyerek ücret ödemeden koşarak uzaklaştı.



8

Evlilikleri

Evlilikleri

İlk evliliğini 21 aralık 1979 yılında şoförü olan Tünay Ürek ile yaptı. Aldatılma gerekçesiyle 1996 yılında boşandı.



9

1999 yılında 1981 doğumlu Ali Küçükbalçık ile evlendi ve bu ikincisi olan evliliğinden 2000 doğumlu Birgül adında bir kız çocuğu vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr