Ketojenik Diyet Uygulayanların Dikkatine, Yan Etkileri Saymakla Bitmiyor

Ketojenik diyette karbonhidrat yerine yağ alınıyor ve beslenme düzeni, yüksek yağ, düşük karbonhidrat, orta seviyede proteinden oluşuyor.

04.12.2018-16:19 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-16:16) Ketojenik Diyet Uygulayanların Dikkatine, Yan Etkileri Saymakla Bitmiyor

Ketojenik diyet ilk olarak 1920 senelerinde epilepsi hastalığı için kullanılan bir diyettir. Ketojenik diyette karbonhidrat yerine yağ alınıyor ve beslenme düzeni, yüksek yağ, düşük karbonhidrat, orta seviyede proteinden oluşuyor. Bu da gösteriyor ki aslında ketojenik diyet yüksek proteinli bir diyet değil. Ketojenik diyette günlük karbonhidrat alımı 50 gramın altında kalıyor ve bu sebeple vücutta keton cisimciklerinin oluşması sağlanıyor. Keton cisimciklerinin enerji kaynağı olarak kullanılması yağ yakımını gerçekleşiyor. Kanda uzun süre keton cisimciklerinin bulunması ketoasidoza neden olabiliyor.

Bu durum da beraberinde bir çok yan etki taşıyor. İlk meydana gelen yan etkisi ise genellikle ağız kokusu, aşırı susama, idrar yapma ve sıvı kaybı, bulantı, kusma, karın ağrısının yanında bilinç bulanıklığı oluyor. Ayrıca yüksek dozda protein ve yüksek yağ içeren bu diyet türü kalp, böbrek ve kemik sağlığı için de büyük riskler taşımakta. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal