31.01.2021-15:07 (Son Güncelleme:31.01.2021-15:07)


1

Vücudumuza Bir Faydası Yok

Vücudumuza Bir Faydası Yok

Şeker en tatlı zehir olarak tanımlanıyor. Şekerin zararlarını düşündüğümüzde abartıyla söylenmiş bir tanımlama değil. Şeker, şeker pancarından elde edilen bir besin maddesidir. Glukoz ve fruktozdan meydana gelen şekerin içeriğinde protein ya da vitamin gibi önemli besin öğeleri bulunmuyor. Dolayısıyla vücudumuza yarardan çok zararı olan bir madde olduğunu söylemek mümkün. Şekerin varlığı özellikle karaciğerin daha fazla mesai harcamasına neden oluyor.



2

Cilt Kırışıklarına Neden Oluyor

Cilt Kırışıklarına Neden Oluyor

Şekerin anormal düzeyde tüketilmesi cilde ciddi zararlar veriyor. Cilt kırışıklıklarında şekerin önemli bir rolü olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü şeker proteinlerin temel yapılarını değiştirebiliyor. Bu durum glikasyon olarak da ifade ediliyor. Cilt doğal elastik yapısını bir ölçüde kaybediyor. Cildin sıklığını sağlayan kollajen zarar görmeye başladığı an cilt yüzeylerinde kırışmalar oluşuyor.



3

Kanser Riskini Yükseltiyor

Kanser Riskini Yükseltiyor

Şekerin en korkutan zararlarından birini açıklamak zorundayız. Amerika’da diyet raporlarına ilişkin açıklamalarda kanserin en kronik beş hastalık arasında yer aldığı görülüyor. Şekerin doğal olarak bulunduğu kuru baklagiller, tahıllar, süt ürünleri, bu konuda bir tarafta tutulmalıdır. Çünkü bunlarda kansere karşı özel koruyucu maddeler bulunur. Fakat sofra şekeri için aynı şeyleri söylemek olanaksızdır.



4



5

Diş Çürümeleri

Diş Çürümeleri

Şekerin neredeyse zarar vermediği hiçbir şey yok. Bunlardan bir tanesi de en değer verdiğimiz dişlerimiz. Ağzımızın içinde çok sayıda bakteri barınır. Bunların kimileri dişler için faydalı kimileri ise zararlıdır. Şekerler kısa sürede diş fırçası ile temizlenmediği takdirde hemen aside dönüşür. Bu da kısa vadede diş çürümelerine yol açar.



6

Obezite

Obezite

Günümüzde kilo problemlerinin ciddi bir kısmı şeker kaynaklı olarak ortaya çıkıyor. Şekerin bir tür bileşeni olan fruktoz, karaciğer tarafından yağ şeklinde tutuluyor. Bu durum bel bölgesinde ne yazık ki yağlanmalara yol açabiliyor.



7

Kalbi Olumsuz Etkiliyor

Kalbi Olumsuz Etkiliyor

Şeker tüketimi LDL’nin yükselmesine bağlı olarak damar tıkanıklarına yol açabiliyor. Damarlar içinde bu tip ufak parçacıklar çoğaldıkça damalar uzun vadede tıkanmaya başlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR