Keratin Nedir? Evde Keratin Bakımı

'Keratin nedir' sorusunun cevabı kişisel bakımına özen gösteren kişiler tarafından merak ediliyor. Vücudun belirli bögelerinde bulunan ve güçlü bir protein olan keratin nedir? Evde keratin bakımı nasıl yapılır?

03.04.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 03.04.2021-10:16) Keratin Nedir? Evde Keratin Bakımı

'Keratin nedir?' sorusu son zamanlarda daha çok merak edilen bir konu geldi. Özellikle saçın temel yapısındaki bileşenlerden biri olan keratin bakımına önem verilmesi gerekilen bir proteindir. Keratin azlığı saçların güçsüz gözükmesine neden olur. Saça çok fazla işlem uygulamak; boya yapmak, renk açtırmak ve fön çektirmek gibi işlemler saçlardaki keratin miktarını düşüren ana etkenlerdendir. Keratin bakımı ise genellikle kuaför salonlarında yapılsa da koronavirüs salgınının hayatımıza girmesiyle birlikte, artık kişiler bu bakımı evde yapmayı tercih etmektedir.

KERATİN NEDİR?

Keratin; insan derisinde, tırnaklarda, dişte, saçlarda bulunan güçlü bir proteindir. Bu protein dayanıklılığı arttırır. Ancak saça çok sık boya yaptırmak, saçlara fön ve maşa çektirmek gibi işlemler, saçlardaki keratin miktarını ciddi oranda düşürmektedir. Keratin miktarı azaldıkça saçlar mat, kuru ve zayıf gözükür. Bu nedenle keratin bakımının ihmal edilmemesi gerekmektedir.

KERATİN BAKIMI NE KADAR SÜREYLE YAPILIR?

Saçların yapısı ve bakıma olan muhtaçlığı keratin bakım süresini belirleyen etkenlerdir. Yani kuru ve kırık saçlar için farklı, güçlü ve erken müdahale edilmiş saçlar için farklı keratin uygulamaları yapılmaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle kuaföre gidemeyenler evde keratin bakımını tercih etmektedir. İşte, pratik yöntemlerle evde keratin bakımının detayları.

EVDE KERATİN BAKIMI 

Evde keratin bakımı şu şekilde uygulanır;

Keratin bakımı için öncelikle saçlarınızı günlük kullanılan şampuan ile yıkayınız.

Saçlarınızı ılık suyla hafif bir şekilde durulayın ve saçı ıslak bırakın.

Keratin bakımı için özel olarak aldığınız keratinli şampuanı saçlarınıza sürün.

Şampuanın 20 dakika saçlarınızda kalmasına dikkat edin. Bu süre içinde keratin saçlarınıza işler ve ihtiyacı olan proteini alabilir.

Sonrasında yine saçlarınızı ılık suyla yıkayın ve ardından saç düzleştiricisiyle saçlarınızı çok detaylı bir şekilde düzleştirin.

Saçlarınızı tarayın ve keratin serumu sürün. Daha sonra tekrar saçlarınızı tarayın.

Serumun saçlarda kurumasını sağlayın. Bunun için saç kurutma makinesinden yardım alabilirsiniz.

İnce uçlu tarakla saçlarınızı tarayın.

Aradan zaman geçtikten sonra saçlarınızı tekrar yıkayın.

Keratin maskesi sürün. 

Saçlarınızı kurutun. 

En son aşamada ise saçlarınıza keratin kremi sürerek nemlenmesini sağlayın. Evde keratin bakımı işte bu kadar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal