Kendi Maskeni Kendin Yap! Evde Maske Dikimi

Koronavirüs salgınıyla birlikte maske kullanımı zorunlu hale geldi. Bunun üzerine birçok firma maske üretmeye başladı. Ancak birçok kişide kendi maskesini evde kendi yapıyor. Peki, evde bez maske nasıl yapılır? Bez maske yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

25.07.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-10:15) Kendi Maskeni Kendin Yap! Evde Maske Dikimi

Koronavirüs salgını maskeyi hayatımızın en önemli parçası haline getirdi. Ölümle sonuçlanan bu hastalıktan korunmak için takılması zorunlu olan maskelerin tıbbi olanlarını özellikle yaz sıcaklarında takmak pek kolay olmuyor. Ancak bunun yerine kendi maskenizi evde kendiniz yapabilirsiniz. Hem cebinizin dostu hem de daha rahat edebileceğiniz bez maske yapımını sizin için derledik. İşte istediğiniz renk ve kumaştan bez maske yapımı…

GEREKLİ MALZEMELER

  • Kumaş
  • Makas
  • İğne iplik
  • Lastik
  • Ambalaj tel
  • Tencere kapağı

NASIL YAPILIR?

Maskenizi yaparken tencere kapağından yardım alabilirsiniz. Yapmanız gereken kumaşı tezgaha serip 18-20 santim çapında yuvarlak bir tencere kapağını üzerine koymak ve kapağın kenarlarından kalemle çizmek. Daha sonra çizdiğiniz kısmı makas yardımıyla kesin. Büyük yuvarlak bir parça çıkmış olması gerekiyor. Bu parçayı dörde katlayarak eşit boyutta dört kumaş parçası kesin.

Dört parçanın iki tanesini birbirlerine simetrik olacak şekilde birleştirin. Orta dikişleri (burnunuzu örten kavisli alan) iğne iplikle birlikte güzelce dikin. Geri kalan iki parça için de aynı işlemi yapın. Kenarlarını dikmeden önce maskenizin iki kumaşının orta yerine burun telini yerleştirin ve güzelce dikin. Daha sonra maskenizin kenarlarını da dikin.

Son olarak lastiklerini hazırlamanız gerekiyor. Bağlarınızın aynı uzunlukta olduğundan ve her iki tarafının da simetrik olduğundan emin olun. Ardından maskenin her iki ucuna sağlam bir şekilde dikin. İşte bu kadar, maskeniz kullanıma hazır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal