Genel olarak marketlerden hazır ambalajlarda satın alıp, şerbetleyerek yediğimiz Kemalpaşa tatlısını evde de yapmak çok kolay. Peki, bu çok lezzetli tatlı evde nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte, en kolay Kemalpaşa tatlısı tarifi...
- İki su b. toz şekeri
- İki su b. su
- İki tatlı k. limonun suyu
Hamuru için:
- İki su b. un
- Yarım tatlı k. karbonat
- İki adet yumurta
- Beş yemek k. tereyağı
- 250 gr tuzsuz taze beyaz peynir
- Hindistan cevizi
İlk olarak şerbet için su ile şeker kaynatılır. Kaynayan karışıma limon suyu da katılarak birkaç dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hamur için, peyniri rendeleyin ve unun iki kaşığını ayırarak kalanını eleyip geniş bir tepsiye koyun. Orta kısmını havuz gibi açarak yumurta ile karbonatı katın. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağından dört kaşık alarak peynir ile beraber unun içine katın. Üç dört dakika kadar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalayarak yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları ayırmış olduğunuz kana bulayarak, önceden yağladığınız tepsiye yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişmeye bırakın. Piştikten sonra ılık şerbetinizi dökerek hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun...
- Bir litre su
- Beş yüz gram toz şeker
- Bir paket hazır Kemalpaşa tatlı kurabiyesi
- Bir paket Pakmaya Tavukgöğsü
- Beş yüz mililitre süt
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ardından bir paket Kemalpaşa tatlısı kurabiyelerinizi koyun. Kurabiyeleriniz şiştiğinde cem fırın tepsisine alın. Başka bir tencerede süt ile tavukgöğsünü kaynatın. Kaynayan tavukgöğsünü dinlenen tatlılarınızın üstüne dökün. Serin ortamda üç dört saat beklettikten sonra servise hazırlayabilirsiniz.