Kemal Sunal ne zaman, kaç yaşında öldü? Kemal Sunal'ın ölüm yıldönümü ne zaman, hangi tarihte?

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından birisi olan Kemal Sunal, İnek Şaban karakteriyle gönüllere taht kurdu. Oynadığı dizilerle seyircileri kahkahaya boğan Kemal Sunal'ın ölüm tarihi araştırılmaya başlandı. Peki Kemal Sunal kaç yaşında öldü? Kemal Sunal'ın ölüm yıldönümü ne zaman? detaylar haberimizde yer almaktadır.

17.05.2022-23:37 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-23:37) Kemal Sunal ne zaman, kaç yaşında öldü? Kemal Sunal'ın ölüm yıldönümü ne zaman, hangi tarihte?

Yeşilçam'ın efsane oyuncularından birisi olan Kemal Sunal, oynadığı inek sabah karakteri ile gönüllere taht kurmuştur. Oynadığı dizi ve filmlerle seyircisini kahkahalara boğan Kemal Sunal'ın kaç yaşında öldüğü merak edildi. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala akıllarda yer edinen Kemal Sunal filmleri hala ilk günkü gibi izleniyor. Türk halkından büyük bir sevgi ve takdir kazanan Kemal Sunal'ın ölüm yıl dönümünün ne zaman olduğu araştırılmaya başlandı. 

Kemal Sunal kimdir, ne zaman vefat etti?

10 Kasım 1944 tarihinde İstanbul'da doğan Ali Kemal Sunal, sanat hayatına ilk tiyatro ile başlamış daha sonra Ertem Eğilmez sayesinde kendisini dizi ve film oyunculuğuna vermiştir. İlk kez amatör olarak Zoraki Tabip oyununda yer alan Sunal, lise döneminde oynadığı bir oyunla Akşam Gazetesi Liselerarası Tiyatro Yarışması'nda "En iyi karakter oyuncusu " seçildi. Daha sonra Belkıs Balkır sayesinde Müşfik Kenter ile tanışan Kemal Sunal, Kenterler Tiyatrosu'nda profesyonel oyuncu olarak çalışmaya başladı. Bu tiyatroda ilk kez Fadik Kız daha sonra ise Deli İbrahim rolünü oynayan Sunal, daha sonra buradan ayrılarak Ulvi Uraz Tiyatrosu'na geçerek 4 yıl sahneye çıktı. Dün-Bugün isimli tiyatro oyununu oynadığı sırada Zeki Alasya'nın davetiyle Ertem Egilmez'in yeni filmi için seçmelere katılan Sunal, Eğilmez tarafından çok sevilir ve böylelikle 1972 yılında ilk kez Tatlı Dillim isimli sinema filminde rol alır. Daha sonra Ayfer Feray Tiyatrosu'na Ecem Sunal burada bir sene çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'na geçti. Daha sonraları Zehir Hafiye, Talih Kuşu, Gülen Adam, Koltuk Belası, Abuk Sabuk Bir Film, Boynu Bükük Küheylan, Varyemez, Saygılar Bizden, Şaban Askerde, Bay kamber, Şaban İle Şirin, Hababam Sınıfı gibi dizi ve filmlerde rol alan Kemal Sunal, son olarak Propaganda filminde rol almıştır. Usta oyuncu Kemal Sunal, Gül Sunal ile evlendi ve bu evliliğinden Ali ile Ezo adında iki çocuğu oldu. 

3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka isimli filmde rol.almak için Trabzon'a giden Kemal Sunal uçakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 10 Kasım günü doğan Kemal Sunal, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olduğu için bu tarihte doğum gününü kutlamak istemez ve doğum gününü her zaman 11 Kasım olarak kutlar. 

Kemal Sunal ne zaman öldü

Kemal Sunal'ın yer aldığı filmler 

-Oh Olsun

-Güllü Geliyor Güllü

-Canım Kardeşim 

-Yalancı Yarim

-Salak Milyoner 

-Köyden İndim Şehire

-Mavi Boncuk

-Hasret

-Salako 

-Şaşkın Damat

-Hanzo

-Hababam Sınıfı

-Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı 

-Tosun Paşa

-Süt Kardeşler

-Sahte Kabadayı

-Meraklı Köfteci

-Kapıcılar Kralı

-Hababam Sınıfı Uyanıyor 

-Sakar Şakir

-Şabanoğlu Şaban

-İbo ile Gülşah

-Hababam Sınıfı Tatilde

-Çöpçüler Kralı 

-Yüz Numaralı Adam

-Köşeyi Dönen Adam

-Kibar Feyzo

-İyi Aile Çocuğu

-İnek Şaban

-Avanak Apti 

-Umudumuz Şaban

-Şark Bülbülü

-Korkusuz Korkak

-Dokunmayın Şabanıma

-Bekçiler Kralı

-Zübük

-Gol Kralı

-Gerzek Şaban

-Devlet Kuşu 

-Üç Kağıtçı

-Kanlı Nigar

-Davaro 

-Yedi Bela Hüsnü

-Doktor Civanım 

-Tokatçı

-Kılıbık

-En Büyük Şaban

-Çarıklı Milyoner 

-Şabaniye

-Postacı

-Ortadirek Şaban

-Atla Gel Şaban 

-Sosyete Şaban

-Şendul Şaban

-Şaban Pabucu Yarım 

-Keriz

-Katma Değer Şaban

-Gurbetçi Şaban

-Yoksul

-Tarzan Rıfkı

-Garip

-Deli Deli Küpeli

-Davacı 

-Yakışıklı

-Kiracı,

-Japon İşi 

-Uyanık Gazeteci

-Sevimli Hırsız

-Polizei

-Öğretmen

-İnatçı

-Düttürü Dünya

-Bıçkın 

-Zehir Hafiye

-Talih Kuşu

-Gülen Adam 

-Koltuk Belası

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal