Kediler neden ot yer?

En sevimli canlılardan biri olan kedilerin yaptığı bazı hareketler insanların dikkatini çekiyor. Kedilerin pek sık olmasa da ot yediğini görenler kedilerin neden ot yediğini merak ediyor. Peki, kediler neden ot yer? Kedilerin neden ot yediğine dair bilgileri sizler için derledik.

17.04.2022-12:18 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-12:18) Kediler neden ot yer?

Hemen hemen her yerde karşımıza birçok kedi çıkmaktadır. Başına buyruklukları ve her an ne yapacağı belli olmayan duruşları, hal ve hareketleriyle herkesi şaşırtabilir. Kedilerin, pek olmasa da bazen ot yemeleri de bunlar arasına girebilir. Etçil bir hayvanın ot yemesi, neden böyle bir harekette bulunması birçok insanı şaşırtabilir. Peki, kediler neden ot yer? Kedilerin ot yeme sebebi nedir? İşte detaylar...

Kediler neden ot yer?

Sokaklarda sıklıkla karşılaşılan, bunun dışında evde de bakımı sürdürülebilen kediler hakkında pek çok bilgi vardır. Kediseverler ve kedi sahipleri ya da kedi sahibi olacaklar ise kediler hakkında araştırmalar yapıyor. Genellikle kedi sahipleri tarafından kedilerinin yaptığı tüm hareketler yakından takip ediliyor. Kedilerin beslenme alışkanlıkları da herkes tarafından takip edilen konular arasında yer almaktadır.

Pek çok kez kedilerin ot yediği görülmüştür. Kedilerin ot yeme sebepleri arasında birden fazla durum vardır. Genellikle kediler mide ve bağırsak sorunları yaşıyorsa kendi isteğiyle ot yiyebiliyor.

Yani kedilerin ot yeme sebebi karnını doyurmak değil, midesini bulandırmak içindir. Kediler midelerini bulandırarak, kusmak isteyebiliyor. Bu şekilde kediler yaşadıkları mide ve bağırsak sorunlarını kendi çözümleyebilir.

Kısacası bir kedinin ot yediği görülüyorsa, bu o kedinin mide ya da bağırsak sorunu yaşadığının işaretçisidir ve kendine has yöntemleriyle yaşadıkları bu nahoş duruma bir çözüm getirmeye çalışıyordur. Kediler sadece mide ve bağırsak sorunu için, midesini rahatlatmak ot yer. Kedilerin ot yeme nedenleri arasında başka bir açıklama bulunmamaktadır.

kediler neden ot yer

Kedilerin ot yeme sebepleri

Kedilerin beslenme tarzıyla ilgili yapılan birçok araştırma bulunuyor. Yapılan araştırmalarda kedilerin her türünün genel olarak aynı besinleri tükettiği görülmüştür. Fakat bazen çok farklı durumlarla da karşılaşmak mümkündür. Bir kedinin ot yediğini neredeyse herkes görmüştür. Eğer bir kedi ot yiyorsa, ortada muhakkak bir sorun vardır. Çünkü kedilerin ot yemesi normal bir durum değildir.

Kediler, bir sağlık sorunu yaşamaları halinde ot yeme ihtiyacı hissedebiliyor. Özellikle de bağırsak ve mide sorunları yaşıyorsa kendini rahatlatmak adına ot tüketimi yapabilmektedir. Kedilerin ot yeme durumu midesini bulandırmak ve kusmaktır. Yani kedilerin ot yemesi onların kusmasına neden olmaktadır. Midesini rahatlatmak isteyen kediler, kusabilmek için ot tüketerek kendini rahatlatmak istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal