Keçiboynuzundan Kahve Nasıl Yapılır? Yararları Nelerdir?

Keçiboynuzun yararlarının yanısıra kahve olarak kullanılması da ekstra yarar sağlıyor. Peki, nedir bu yararlar?

10.08.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-15:28) Keçiboynuzundan Kahve Nasıl Yapılır? Yararları Nelerdir?

Keçiboynuzu kansızlıktan, bağışıklık sistemine kadar birçok alanda oldukça etkili. Bir de kahve gibi lezzetli bir içeceğe dönüştüğünde daha da iyi oluyor.

KEÇİBOYNUZU KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Bir buçuk fincan süte bir tatlı kaşığı keçiboynuzu ilave edin karıştırınız. Kaynayan kahveyi güzelce çırpın. Normal kahve gibi fincana koyup servis yapın.

KEÇİBOYNUZU KAHVESİNİNİ YARARLARI

Çoğunlukla ishal hastalığını engellediği ile bilinen keçiboynuzu kahvesi sindirim problemlerine birebirdir. Bağırsak florasını artırarak metabolizmayı dengeler. Doktorlar özellikle kansızlık benzeri yaygın olan sağlık problemlerini yok ettiğini belirtiyorlar. İçinde olan yüksek kalsiyum nedeniyle kemik ve kasları kuvvetlendirir. Özellikle mevsim geçişlerinden olan üst solunum yolları rahatsızlıklarını önlemek için bağışıklık sistemi kuvvetlendimek gerekiyor. Antioksidan açısından zengin olan keçiboynuzu bağışıklık sistemindeki serbest radikalleri yok eder. Diyabet ve obezite hastalarının işlenmiş şeker kullanması zararlıdır. Doktorlar bu hastalara doğal şeker açısından zengin olan keçiboynuzunu tavsiye ediyor. Kötü kolesterolü düzenler ve kalp ve damar hastalıklarına çare olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal