Kazakistan Kovid-19’a Karşı Kendi Aşısını Kullanmaya Başladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ediyor. Kazakistan kovid-19 salgınına karşı kendi aşısını kullanmaya başladı.

26.04.2021-11:11 - (Son Güncelleme: 26.04.2021-11:11) Kazakistan Kovid-19’a Karşı Kendi Aşısını Kullanmaya Başladı!

Kazakstan, yeni tip kovid-19 salgınına karşı geliştirdiği yerli aşı QazVak (QazKovid-in) ilk olarak Sağlık Bakanı Aleksey Tsoy'a uygulandı.

Sağlık Bakanı Aleksey Tsoy'a, başkent Nur Sultan’daki 9 numaralı poliklinikte koronavirüse karşı yerli aşı QazVak’ın ilk dozu uygulandı.

Aşı sonrası kendisini iyi hissettiğini ifade eden Tsoy, ülkede bugün itibariyle halka uygulanmaya başlayan yerli aşı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

50 BİN DOZUN ÜZERİNDE YERLİ AŞI ÜRETİLDİ

Tsoy, Kazak Biyolojik Güvenlik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli aşı QazVak’ın ilk aşamada 50 bin dozunun üretilerek bölgelere dağıtıldığını dile getirdi.

Aşının doz kapasitesinin artırılması için çeşitli üretim tesisleri ile görüştüklerini kaydeden Tsoy, ‘Bu konuda Türk ortaklarımızın sahalarını da değerlendiriyoruz.’ dedi.


Tsoy, ülkesinin dünyada Kovid-19’a karşı kendi aşısını yerli imkanlarla geliştiren 5 ülkeden biri olduğunu da söyledi.

Daha önce Kazakistan Sağlık Bakanlığı, yerli aşı QazVak’ın ölü virüse dayalı teknikle hazırlanmış inaktif aşı olduğunu ve güvenliğinin kanıtlandığını açıklamıştı.

İkinci dozu 21 gün arayla uygulanan QazVak aşısının korunması için, özel soğutma sistemine gereksinim duyulmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal