Kazak Dombıra Sanatçılarından Uluslararası Dombıra Festivali İçin Klip

Uluslararası Dombıra Festivali, her yıl temmuz ayının ilk pazar günü kutlanıyor. "Ulusal Dombıra Günü" için Kazak dombıra sanatçıları toplu şekilde dombıra çalınan bir klip hazırlıyor.

29.06.2020-14:54 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-14:52) Kazak Dombıra Sanatçılarından Uluslararası Dombıra Festivali İçin Klip

Kazakistan'da milli kültür ve kimliğin canlanmasında büyük bir paya sahip olan dombıra için ilan edilen  Uluslararası Dombıra Festivali, her yıl temmuz ayının ilk pazar günü kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından ilan edilen "Ulusal Dombıra Günü" için Kazak dombıra sanatçıları  toplu şekilde dombıra çalınan  bir klip hazırlıyor.

25 ayrı ülkede gerçekleşen çekimlerin Türkiye’deki organizasyonunu Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğu destekliyor.

Kazakistan Kültür ve Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Nazgül Gözütok, "5 Temmuz Ulusal Dombıra Günü için biz de şimdi İstanbul'da hazırlanıyoruz. 25 ülkeden videolar çekilecek." dedi.

Projenin dünyada ilk kez gerçekleştiğini belirten Gözütok sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünkü etkinlik de İstanbul Başkolosluğumuzun yardımlarıyla gerçekleşti. Uluslararası bir projenin Türkiye ayağını yapıyoruz. Bu, dünyada ilk defa yapılıyor. İstanbul'da 8 dombıra sanatçısı olarak çalacağız. Toplam 50 kişi civarındayız."

Tacikistan, Kazakistan, Afganistan, Çin, Moğolistan, Türkmenistan gibi Orta Asya ülkelerinde yaygın bir şekilde kullanılan dombıranın ülkenin birlik ve beraberliğine katkı sunduğunu belirten Gözütok, "Dernek olarak, pandemi yüzünden bazı projelerimizi gerçekleştiremedik. Ancak gelecekte Istanbul'da Kazakistan kültürünü yaşatacak festivaller düzenleme planımız var." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal