Kayseri’de Nerelere Gidilir

Kayseri geçmişten bugüne birçok medeniyeti barındırmış içerisinde. Sadece Türkiye’nin değil aynı zaman da Dünyanın da en eski şehirlerinden biridir. Kayseri'de gidilecek yerleri sizler için derledik...

04.07.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:59) Kayseri’de Nerelere Gidilir

Tarihte çok büyük bir öneme sahip Kayseri, mimaride de ustalardan olan Mimar Sinan’ın memleketlerinden de biridir aynı zamanda. Hanları, medreseleri, camileri, müzeleri ve de kervansarayları oldukça ünlüdür Kayseri’nin. Mimari yapılarının kültürel yerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri ve tabiat parkları ile de oldukça ilgi çekmekte Kayseri. Turizme yaz, kış katkı sağlar ve hem yerli hem yabancı turist çekmektedir. Yöresel yemekleri ile de adını duyurmuştur özellikle. Sucuğu, pastırması ve mantısı ile. Sizde gezip görmeyi sevenlerdenseniz Kayseri mutlaka ziyaret etmeli ve yöresel lezzetlerinin tadına bakmalısınız.

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Selçuklu dönemine de ev sahipliği yapmış Mimar Sinan dönemine ait camileri, medreseleri ve kapalı çarşısını görenler buranın tarihine hayran kalıyor. Zamanın da Tarihi İpek Yolunu’da barındırmış yerlerden biri Kayseri. Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi Kurşunlu Camii görülmeye değer yerlerden. Kayseri’de nerelere gidilir denildiğinde mutlaka listenizde olması gereken yerlerden.

Kayseri Kalesi

Kayseri'nin tam ortasında bulunan bu kale Roma İmparatorluğundan bugüne kadar kendisini koruyarak bu günlere kadar gelebilmiş muhteşem tarihi yapılardan biri. Biraz eskimiş olsa da dış ev iç surları hala yıkılmamış ve binayı ayakta tutabilen surlardandır. Kayserinin tam orta konumunda yer alması dolayısı ile de şehre tarihi bir doku katmış ve de Kayseri’nin tarihi dokusunu tamamlamaktadır.

Döner Kümbet

Türkiye'deki çok önemli yapılardan biridir Döner Kümbet. Selçuklu Döneminden günümüze miras kalmıştır. 1289 yılında yaptırılmış bu yapı Prens Şah Cihan Hatun adına yaptırılmıştır. Aynı zamanda Kümbetin üzerine işlenen taş süslemeleri de Türk sanatını yansıtan güzel eserlerden biri. Detaylarının mükemmelliğini ve kabartmaların güzelliğini buraya merkezden 10 dakika kadar yürüyerek ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.

Kurşunlu Cami

Mimar Sinan’ın memleketine imzasını attığı bu camii şehirdeki önemli ve görkemli yapılardan sadece biri. Mimar Sinan bu bölgeye iki tane cami yapmış ancak sadece Kurşunlu Camii günümüze kadar korunup gelebilmiştir. Yaklaşık 22 yaşlarına kadar Kayseri’de yaşamını sürdüren Mimar Sinan bu camide klasik Osmanlı kültürünü çok güzel yansıtmıştır. Osmanlı’yı tanımak ve anlamak açısında da oldukça önemli yapılardan biridir. Tek kubbesi ve tek minaresi olan bu cami zamanında Ahmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Park Bulvarı bölgesinde bulunan bu camiyi inceledikten sonra çevre civarlarında bulunan parkları da keşfe çıkabilir ve bu parklarda dinlenebilirsiniz. Kayseri’de nerelere gidilir denildiğinde Mimar Sinan’ın imzasını atmış bu yapıyı görmeden dönmeyin Kayseri’den.

Kayseri Arkeoloji Müzesi

Burası Kayseri’nin tarih severleri tarafından oldukça fazla ziyaret edilen müzelerden biri. Eğer tarihi incelemeyi sevenlerdenseniz Kayseri’de Nerelere Gidilir denildiğinde mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz. Bu müze 1969 yılında ziyarete açılmış olup iki katlı bir yapıdan oluşmaktadır. Ve içerisinde Roma ve Bizans döneminden kalma muhteşem eserler barındırmaktadır. Müzeyi haftanın her günü dilediğiniz zaman ziyaret edebilir. 5 tl karşılığında bütün müzeyi gezebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal