Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'nden Coronavirüs Yalanlaması

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli coronavirüsle ilgili yaptığı açıklamada, bazı televizyon kanallarında Kayseri plakalı ambulansın yer alması ve coronavirüs vakalarının yer aldığı sitede Türkiye'de coronavirüsün Kayseri'de görüldüğünün belirtilmesi üzerine bu iddiaları yalandı.

11.03.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-10:43) Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'nden Coronavirüs Yalanlaması

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını son olarak ülkemizde de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hasta gizliliği açısından coronavirüse yakalanan hastanın bilgilerine yer vermedi. Bazı televizyon kanallarındaki coronavirüs haberlerinde, Kayseri plakalı bir ambulansın görüntülerinin yer alması üzerine, vakanın Kayseri'de tespit edildiği düşünüldü. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, televizyon kanallarındaki görüntü ile "Kayseri'de coronavirüs var" algısı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Benli yaptığı açıklamada, "Havaalanında, yurt dışından gelen hastalarımız ön hekimlerimizin muayenesinden geçirilmektedir. Riskli olacağı düşünülenler yine mahallinde enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilip muayene edilmektedir. Şüpheli vaka olarak belirlenenler 112 ambulansımız ile referans hastanemize korunmalı bir şekilde taşınmaktadır. Sonuçları da Bakanlığımız paylaşmaktadır. Bu görüntü geçen hafta çekilmiştir. Kayseri'de henüz tespit edilmiş vaka yoktur." dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal