Kaynana Sahte Olunca Gelinler Damatsız Kaldı

Gaziantep'te komşu şehirlerden davet ettikleri ondan fazla kişiyi, evlilik söylemleriyle umutlandırılarak 400 bin tl tutarına denk gelen ziynet eşyası alan 25 sanık tutuklandı.

26.12.2019-18:33 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-18:19) Kaynana Sahte Olunca Gelinler Damatsız Kaldı

Gaziantep'te yapılanan dolandırıcılık çetesi, iddialara göre bir kaç boyunca komşu şehirlerde bulunan ortakları kanalıyla evlilik hayali olan yurttaşları Gaziantep'e çağırdı.

Gelen mağdurlar, gelin adayının ailesi olarak tanıtılan kişilerle tanıştı ve ardından evlilik kararı alan taraflar nişan töreni düzenledi. Sahte isim kullanan şüphelilerin, nişan törenlerinde diğer şebeke üyelerini de yakın akraba olarak tanıttığı belirlendi.

13 kişiyi dolandıran şüpheliler, şikayetlerin ardından polis tarafından takibe alındı. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık şubesi bünyesinde kurulan özel ekip, şüphelilerin adreslerini belirledi. Çalışmasını tamamlayan ekipler, 24 Aralık günü kentte birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda gözaltına alınan 25 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

SAHTE KAYNANA'DAN ŞOK İFADELER

Şüpheliler arasında bulunan ve dolandırılan kişilere gelin adayının annesi olarak tanıtılan sahte kaynana E.L. isimli yaşlı kadın, adliyeye elinde baston ile geldi. Şüpheli kadın kendisini görüntüleyen gazetecilere, ''Benim suçum yok. Telefon kaydım varmış. Siz de inşallah benim gibi olursunuz'' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal