Kaymaklı Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi

MasterChef Türkiye’de bu akşam yapılacak olan Ömür Akkor’un imza tabağı olan kaymaklı kavurmalı bulgur pilavı ve yanına çok yakışan sirkeli muhacir salatasını sizin için derledik.

05.01.2022-17:13 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-17:33)

MasterChef Türkiye’de bu akşam yapılacak olan Ömür Akkor’un imza tabağı olan kaymaklı kavurmalı bulgur pilavı ve yanına çok yakışan sirkeli muhacir salatasını sizin için derledik. İşte püf noktaları ile kaymaklı kavurmalı bulgur pilavı ve muhacir salatası

BU TARİF ŞEF ÖNLÜĞÜNÜ GİYECEK İSMİ BELİRLEYECEK!

Kaymaklı kavurmalı bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler:

- 2 su bardağı Mardin bulguru

- 1 orta boy doğranmış Karacabey kuru soğanı

- 1 çay bardağı tel şehriye

- 3 yemek kaşığı Yozgat Manda kaymağı

- 200 gram Erzurum kavurması

- 2 su bardağı et suyu

- 2 su bardağı sıcak su

- 3 yemek kaşığı Bursa tereyağı

- Kaya tuzu

- Karabiber


Muhacir salatası için gerekli olan malzemeler:

- 5’er tane közlenmiş kırmızı ve köy biberi

- 3 diş doğranmış sarımsak

- Yarım demet maydanoz

- 4 yemek kaşığı Kilis hönüsü üzüm sirkesi

- 3 yemek kaşığı Ayvalık erken hasat zeytinyağı

- 1 limon suyu

- Kaya tuzu

- Pul biber

- Kuru nane

Hazırlanış; Sıcak tencerede tereyağını eritin ardından da kuru soğanı ekleyerek renk değiştirince dek kavurun. Bulguru ilave ederek kavurmaya devam edin. Et suyunu ve sıcak suyu ilave ederek pilavınızı pişmeye bırakın. Pilav pişerken, salata malzemelerini bir kaba alarak güzelce harmanlayın. Başka bir tavada bir kaşık tereyağıyla tel şehriyelerinizin rengi değişene dek kavurmaya devam edin.Pilavınız suyunu çektikten sonra ocaktan alarak kaymağı ilave edin ve demlenmeye bırakın. Pilavınız demlendikten sonra karabiberle harmanlayarak servis tabağına ilk önce pilavı, sonrasında da üzerine tel şehriyeyi, onun üzerine tavada yağını erittiğiniz kavurmayı ilave edin. En üste de 1 yemek kaşığı daha kaymak koyarak salata ile beraber servis edebilirsiniz.

Muhacir salatasını için biberleri, sarımsağı ve maydanozu keserek malzemeleri birbiri ile harmanlayın. Ardından da diğer malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın. Afiyet olsun!

ÖMÜR AKKOR KİMDİR?

MasterChef'e konuk şef olarak katılan Ömür Akkor, yemekleri ile dünya çapında tanınan şefler arasında yer almaktadır. Anadolu ve Türk mutfağı üzerine çalışan Akkor, bu alanda 26 kitap çıkarmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal