Kaylule uykusu nedir? Öğlen uykusunun faydaları nelerdir?

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV) bizlere dinlenme metodu olarak, Kaylule uykusunu önermiştir. Fazileti yüksek olarak bilinen nafile ibadetlerden biri olarak geçmektedir. Gündemde yer alan konular arasında geçen Kaylule uykusu, vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır. Peki, Kaylule uykusu nedir? Öğlen uykusunun faydaları nelerdir? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

13.05.2022-01:59 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-01:59) Kaylule uykusu nedir?  Öğlen uykusunun faydaları nelerdir?

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV) bizlere dinlenme metodu olarak, Kaylule uykusunu önermiştir. Fazileti yüksek olarak bilinen nafile ibadetlerden biri olarak geçmektedir. Gündemde yer alan konular arasında geçen Kaylule uykusu, vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır. 

öğle uykusu

Kaylule uykusu nedir? 

Peygamber Efendimizin, bizlere önermiş olduğu Kaylule uykusu, vatandaşlar tarafından İnternet üzerinde araştırılan konular arasında yer almaktadır. Kaylule uykusu, öğlen uykusu olarak bilinmektedir. Uzman kişilere göre, öğlen saatlerinde 1 saat uyku uyuduğunuz zaman, tüm vücudumuza dirilik ve enerji toplanmaktadır. Ayrıca öğle uykusu zihni boşaltmaya yardımcıda olduğu için, beynin gece uykusu kadar dinlenmesini sağlamak'taymış.Kişilerin 24 saatlik dilimde uykuya en yatkın zamanlarından biriside öğle uykusu saatleri olarak geçmektedir. Öğle uykusu en az gece uykusu kadar vücuda fayda sağlamaktadır. Gece uykusunu almış, gündüzde öğle uykusunu uyumuş olan bir kişinin vücudu tazelenmektedir. Ayrıca performans bakımından yükselir ve problem çözme yeteneği'de artmaktadır.

Gün içinde daha enerjik bir vücuda sahip olabilmek ve ibadetlerini yapabilmek adına, Peygamber Efendimiz dinlenme metodu olarak bizlere Kaylule uykusunu önermiştir. Nafile ibadetlerden biri olarak geçen Kaykule uykusuna genellikle, öğle namazını kılmadan evvel yatıla bildiği gibi namazdan sonrada bırakılabilir. Vücudu dinlendirmeye ve öğle sıcağında çalışmamak içinde yapılmış olan şekerleme olarak'da geçmektedir. Halk arasında şekerleme ve kestirme olarak'da bilinmektedir. 

Kaylule uykusu

Kaylule uykusunun faydaları nelerdir?

Peygamber Efendimiz (SAV)'in önermiş olduğu Kaylule uykusunun bir çok faydası bulunmaktadır. Gerek beden olarak gerekse zihinsel olarak faydası bulunmaktadır. Bilimsel olarak'da kanıtlanmış olan bu uykusunun, bilimsel faydaları'da şu şekilde geçmektedir.

Erken yaşlanmayı önlemektedir. Güzellik uykusu olarak'da bilinen bu şekerleme, büyüme hormonlarının salgılanmasında katkı sağlayarak ölü bulunan tüm hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. 

Gün içerisinde yapmış olduğumuz uyku sayesinde, enerjiniz performansınız artmaktadır. Fiziksel ve zihinsel aktiviteler'de katkı sağlamaktadır.

Vücut uyku halindeyken kendini onarmaktadır. Gün içerisinde yaşamış olduğumuz stres, bünyemize zarar vermektedir. Bu nedenle birikmiş toksinlerden onarma yapar.

Hafızamızı güçlendirmeyi sağlar. Yapılan şekerleme sayesinde, geçici olan bilgileri kalıcı hale dönüştürür ve geçici hafızayı boşaltır.

Kolay kilo vermenizi sağlar. Uykusuzluk iştahımız'dan sorumlu olan hormonları bozmaktadır. Bu denge bozulunca fazla yemek yemeğe başlanır. Öğle uykusu'da hormonları dengede tutmaya yardımcı olur.

Kaylule uykusuna genel olarak saat 11:00 ile 13:00 arasında yatabilirsiniz. Güneşin en tepede olduğu zamanlarda yapmış olduğunuz şekerleme süresi size kalmıştır. En kısa öğle şekerlemesi 30 dk olarak, en uzunu 1:30 saat olarak geçmektedir.

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal