Kayıp Gülistan İçin Baraj Boşaltılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun tahliyesi yapılacağını açıkladı.

22.07.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-14:32) Kayıp Gülistan İçin Baraj Boşaltılacak

Tunceli'de üniversite öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha ulaşılamadı. Araştırmaların neticesinde Gülistan’ın cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üstündeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde sinyal geldiği tespit edildi.

Görgü tanıkları verdikleri ifadelerinde, Gülistan’ı en son viyadükte gördüklerini bildirince, bölgede arama çalışmaları için harekete geçildi.

Gülistan için, Uzunçayır Baraj Gölü ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde görevlilerin su üstünde ve kıyı bölgelerinde botla arama faaliyetleri devam ederken, 6 Temmuz günü sualtı arama çalışmaları tamamlandı.

Gülistan’dan gelecek haberi dört gözle bekleyen Doku Ailesi’ni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’ya davet ederek aile ile bir geldi. Yaptıkları görüşmeyle ilgili açıklamada yapan Gülistan’ın ablası Aygül Doku, 'Bakan Soylu bize, barajdaki Dinar Köprüsü’nün bütün çevresinin bulunduğu kısmın kurutulacağını ve aşağıya kadar 2.5 kilometre daha suyun çekileceğini söyledi. Zaten dalgıçların dediğine göre Gülistan oralardaysa, bu belirlenen ve suyun boşaltılacağı alanda olması lazım. Pazartesiden itibaren başlayacak çalışmalar 15 gün sürecek' diye konuştu.

YURTDIŞI YASAĞI GETİRİLDİ

Doku, Bakan Soylu’nun, Gülistan’ın arkadaşı Rus uyruklu Zaynal A. için yurtdışı yasağı getirildiğini belirttiğini de dile getirdi. Kardeşinin kaybolmasında sorumlu olduğu öne sürülen Zaynal A.’nın bir müddet önce Rusya’ya gittiğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisiyle telefonda görüşerek Türkiye’ye gelmesini sağladığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal