Kayahan’ın Avrupa Müzik’in Sahipleri ile MÜYAP’a Açtığı Dava Sonuçlandı

2015'te yaşamını yitiren Kayahan ve şarkılarını izinsiz kullandıklarını belirttiği Avrupa Müzik’in sahipleri ile MÜYAP arasında devam eden dava sonuçlandı.

15.11.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-12:30) Kayahan’ın Avrupa Müzik’in Sahipleri ile MÜYAP’a Açtığı Dava Sonuçlandı

Merhum sanatçı Kayahan, önce Avrupa Müzik sahipleri Cengiz Erdem ile Deniz Erdem ve MÜYAP'a (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği) şarkılarını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle dava açmıştı.

10 yıl süren davada Kayahan’ın hayatta iken eşi olan İpek Açar ve kızları Beste Açar ile Aslı Gönül Açar tarafından yürütüldü. Aile avukatı Özal Oğuz, davanın emsal olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: ‘İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde 2017/202 sayılı dosyası üzerinden görülen dava, 13 Kasım'da sonuçlandı. Sanıklar Cengiz Erdem, Deniz Erdem ve MÜYAP yetkilisi Ahmet Asena'ya, Kayahan şarkılarının izinsiz olarak kullanılması sebebiyle 365 gün adli para Ömer cezası verildi’

Avukat Oğuz, ‘Kayahan, 'Eserlerinizin izinsiz kullanılması, aracınızın alınıp kullanılması gibi suçtur' demişti. Söylediği, verilen kararla tescillenmiş oldu’ şeklinde konuştu.

Söz konusu davada sanıklara para cezası verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal