Katar'dan Sonra Sıra Çin'de! Dev Yatırım Açıklandı

Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamasının ardından bir yatırım haberi de Çin'den geldi. Çinli Alibaba şirketi Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı.

16.08.2018-11:38 - (Son Güncelleme: 16.08.2018-11:41)

ABD'nin gerçekleştirmeye çalıştığı kriz ortamında yatırımcılara dolar endeksinde inen fiyatları değerlendirme talebi yapan Türkiye'nin bu talebi cevap bulmayı sürdürüyor. Dün Katar'ın 15 milyar dolarlık yatırım adımı ardından, bugün de Çin yatırımlarının Türkiye'ye akışı gerçekleşiyor.

ALİBABA, TÜRKİYE'YE MERKEZ AÇIYOR

Geçen Temmuz ayında Alibaba tarafından satın alınan Trendyol, resmi bakımdan bu grubun çatısı altına girdi. Özellikle ABD ile meydana gelen krizinin sonrasında Çin ile ilişkilerin iyileşeceğinin sinyalleri hükümet tarafından verilirken, Çin yatırımının en kritik ayağı olarak ismi geçen Alibaba'nın Türkiye'ye merkez açması tekrar gündemde.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Trendyol'un satın alınmasının yaklaşık 1 ay ardından Alibaba, Türkiye'deki firmaya 1 milyar dolar civarı yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. Özellikle Türkiye'ye yakın dönem içinde birkaç defa gelen firma görevlilerinin İstanbul merkezli bir tesis açmayı düşündüğü ve bu çerçevede de depo ve merkez inşası için arazi arandığı söyleniyor.

"GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM" ÇAĞRISI YAPMIŞLARDI

Geride kalan günlerde Çin hükümeti tarafından yayımlanan "Çin ve Dünya Ticaret Örgütü" başlıklı beyaz kitapta, Türkiye ile gelişen ekonomik ilişkilere değinilirken, "Güçlerimizi birleştirelim" çağrısı gelmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal