Katar’dan insani yardım desteği! İsrail ve Hamas arasında Gazze'deki esirlere ilaç teslimi karşılığında anlaşma sağlandı

Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ihtiyaç duyduğu ilaçların teslimi karşılığında, Gazze'deki sivillere ilaç ve insani yardım girişini içeren bir anlaşma sağlandığını duyurdu.

17.01.2024-10:17 - (Son Güncelleme: 17.01.2024-14:17)

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, bu anlaşma ile Gazze'deki en çok etkilenen ve zarar gören bölgelere özellikle odaklanılacak, insani yardım sevkiyatı gerçekleştirilecek. Bu girişim, Gazze'deki insani koşulları iyileştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilirken, Katar'ın arabuluculuk çabalarıyla bölgedeki tansiyonun düşürülmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. İlaç ve insani yardım sevkiyatının başlaması, bölgedeki acil yardım ihtiyaçlarına cevap verme çabalarını destekleyebilir.

Fransa arabulucukta bulundu

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Katar ile Fransa'nın arabuluculuğunda İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmanın başarıyla sonuçlandığını belirtti. Bu anlaşma çerçevesinde, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ihtiyaç duyduğu ilaçların teslimi karşılığında, Gazze'deki sivillere ilaç ve insani yardım girişinin sağlanması planlanıyor.

Ensari, ilaç ve yardımların Gazze'ye ulaştırılması için Katar Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki uçağın yarın Mısır'ın El-Ariş kentine gönderileceğini açıkladı. Ayrıca, Katar'ın Gazze'deki savaşı sona erdirme çabalarını bölgesel ve uluslararası ortaklarla sürdüreceğini vurguladı.

 81 İsrailli ve 240 Filistinli serbest bırakıldı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava ve kara saldırılarında ölen İsrailli esirler Yossi Sharabi ve Itay Svirsky'nin ölümünü duyurdu. İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'nde hala 136 İsrailli esir bulunduğunu belirtiyor.

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda 24 Kasım 2023'te başlayan ve 4 gün süren ‘insani ara’da, daha sonra 3 gün uzatılan çatışmalarda, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal