Katarakt ameliyatı nasıl yapılır? 2022 katarakt ameliyatı devlet ve özel hastane fiyatları

Göz kaybı tehlikesi söz konusu olduğunda uygulanması gereken ameliyat türlerinden birisi olan katarakt ameliyatı hakkında bir çok insanın merak ettiği bazı konular bulunuyor. Peki Katarakt ameliyatı nasıl yapılır? İşte 2022 katarakt ameliyatı devlet ve özel hastane fiyatları...

25.06.2022-13:21 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-13:21) Katarakt ameliyatı nasıl yapılır? 2022 katarakt ameliyatı devlet ve özel hastane fiyatları

Günümüz dünyasında teknolojinin gelişmesi tıp alanına da olumlu şekilde yansımıştır. Göz konusunda en ciddi sağlık sorunlarından birisi olan kataraktın tedavisi ilaç, gözlük veya damla tedavisi gibi basit yöntemlerle yapılamamaktadır. Katarakt tedavisi ancak tam donanımlı bir hastanede ameliyat şeklinde yapılabilmektedir. Katarakt ameliyatının yapılması kişinin gözünü kaybetme riski ile karşı karşıya kalması sebebiyle oldukça önemlidir. Göz kaybı tehlikesi söz konusu olduğunda uygulanması gereken ameliyat türlerinden birisi olan katarakt ameliyatı hakkında bir çok insanın merak ettiği bazı konular bulunuyor. 2022 katarakt ameliyatı devlet ve özel hastane fiyatlarını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Katarakt ameliyatı nasıl yapılır?

Katarakt ameliyatı nasıl yapılır?

Katarkt ameliyatı bir kişinni göz kaybının engellenmesi için uygulanan bir ameliyat yöntemidir. Katarakt sorunu gözlerin kimyasal maddelerle sık sık temas etmesi sonucunda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur.

Katarakt ameliyatı bir çok kişinin çekindiği bir ameliyat şekli olsa da anestezi yöntemiyle uygulandığı için tamamen acısız gerçekleşen bir ameliyat türüdür. Ayrıca katarakt ameliyatında kullanılan tıbbi cihazlar son derece teknolojik olduğu için oldukça güvenli ve etkili cihazlardır.

Katarakt ameliyatı

Katarakt ameliyatının gerçekleşmesinden sonra hastaya kısa, orta ve uzun görüş açılı gözlükler takılır ve gözlerin görme yetisi test edilir. Bir katarakt ameliyatının süresi ilerleme seviyesine ve ameliyatı yapan doktorun becerisine göre değişmekle birlikte 20 ila 40 dakika arasında sürmektedir.

Kataraktın belirtileri arasında şu belirtiler bulunur:

Görme yetisinin zaman içinde azalması.

Çift ve bulanık görüş,

Okuma ya da yazmada zorluk,

Renklerin solgun görünmesi/renkleri ayırt edememe,

Gece görüşünde güçleşme,

Işığa karşı artan duyarlılık.

Katarakt ameliyatı olması gerekenlerin bu belirtilere dikkat etmesi gerekmektedir. Katarakt ameliyatı olan kişiler 1 hafta sonra mutlaka kontrole gitmelidir.

2022 katarakt ameliyatı devlet ve özel hastane fiyatları ne kadar?

2022 yılı itibariyle katarakt ameliyatı fiyatları 600 TL ile 2000 TL arasında değişmektedir. Devlet hastanelerinde ortalama katarakt ameliyatı fiyatı 600 TL civarında seyretmektedir. Özel hastaneler ise bir katarakt ameliyatı için 1000 TL’den başlayan ameliyat ücretleri talep etmektedir. Ankara’daki hastaneler 800 TL - 2.500 TL, İzmir’deki hastaneler 1.000 TL - 2.000 TL, İstanbul’daki hastaneler ise 2.000 TL - 3.000 TL aralığında bir katarakt ameliyatı ücreti talep edebilirler.

Devlet hastanelerinde yapılan katarakt ameliyatının masrafı devlet tarafından yani Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanır. Sigortası olduğu halde katarakt ameliyatı için ücret ödemesi gereken vatandaşlar ise şunlardır:

- Ameliyat sonrasında fazladan ilaç kullanması gerekenler

- Özel bir ilaç bakımına ihtiyaç duyanlar

Bu tür vatandaşların dışında SGK’nın 200 TL ile 400 TL arasında bir katarakt ameliyatı ücreti çıkarması mümkün olabilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal