Kasığın Sol Tarafı Neden Ağrır, Nasıl Geçer?

Kasıklarda ağrı neden olur? Sol kasık ağrısı neden olur? Kasık ağrısı tehlikeli midir? Kasıl ağrısı nasıl geçer? Kasık ağrısına evde uygulanabilecek tedavi yöntemleri nelerdir?

21.12.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-12:25)

Kasıklarda ağrı neden olur? Sol kasık ağrısı neden olur? Kasık ağrısı tehlikeli midir? Kasıl ağrısı nasıl geçer? Kasık ağrısına evde uygulanabilecek tedavi yöntemleri nelerdir?  Sol kasık ağrısı ve bacak uyuşması konuları ile ilgili merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizde…

Kasık ağrılarının birçok nedeni olabileceği gibi aşırı yorgunluk ve stres kaynaklı olarak da ortaya çıkabilir. Ancak uzun süren kasık ağrıları, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

KASIK AĞRILARI NEDEN OLUR?

Kasık ağrısı kadınlarda ve erkeklerde çok sık rastlanan sağlık sorunlarından birisidir. Kasık ağrısı, idrar yolu iltihabından, kasık fıtığına kadar birçok nedenden meydana gelebilir. Kasık ağrısı sağ veya sol tarafta meydana gelir. Kasık ağrısı yaşayan bir kadının; Kadın Doğum Uzmanına, erkekler ise Üroloji doktoruna başvurmalıdır.

Pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilen sol kasık ağrıları, idrar yolu enfeksiyonundan yumurtalık kistine kadar farklı kaynaklı durumlardan kaynaklı oluşabilir. Her iki kasıkta da görülebilen bu ağrılar insan yaşamını olumsuz etkileyerek yaşam kalitesini düşürür. 

Erkeklerde görülen sol kasık ağrısı, fıtık kaynaklı olarak görülebilir. Sol kasık ağrısının oluşumunda etkili olan nedenler arasında; böbrek taşı ve kum döken kişilerde, testis tümörü, lenf bezlerinin şişmesi ve kas gerilmeleri nedenleri bulunabilir.

Kadınlarda görülen sol kasık ağrıları ise, idrar yolu enfeksiyonu iltihaplanmaları, organlarındaki rahatsızlıklar apandist, dış gebelik, hamilelik, rahim ve yumurtalık sorunları ve iskelet sistemi hastalıkları gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

ERKEKLERDE SOL KASIK AĞRISININ NEDENLERİ

Erkeklerde meydana gelen sol kasık ağrıları genellikle idrar yollarından kaynaklanmaktadır. İdrar yollarında meydana gelen enfeksiyonlar kasıkta ağrıya sebep olur. İdrar yolu enfeksiyonunda tedavi gecikirse üst idrar yollarını ve böbreklere ulaşarak ağrıya neden olur.

Kasık ağrısı, kasların, bağların ya da tendonların gerilmesi ile oluşur. Erkeklerde görülen kasık ağrıları, pelvik bölgesindeki kasların zorlanmasından kaynaklı oluşabilir. Bu nedenle kasık ağrısının altında yatan sebebin tespit edilerek en uygun tedavi yönteminin uygulanması gerekir. 

Erkeklerde yaygın görülen kasık ağrılarının başlıca nedenleri,

- Sperm birikmesi

- Kas zorlanması

- Avülsiyon kırığı

- İdrar yolu iltihabı

- Stres kırıkları

- Kas zorlanması

- Avasküler nekroz

- Prostatit

- Kireçlenme

- Böbrek taşları

- Testislerde yaşanan hastalıklar

KADINLARDA SOL KASIK AĞRISININ NEDENLERİ

Kadınlarda sol kasık ağrısı genellikle vajinal kaynaklıdır. Diğer ağrı nedenleri ise idrar yolları, iskelet sistemindendir. Kasıkta meydana gelen aniden başlayan ve şiddetli olan ağrılar ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Adet sancısını bu ağrılar içerisinde yer almaz.

Kadınlarda görülen kasık ağrıları genellikle üreme çağındaki kadınlarda görülür. Bu ağrıların sebebi ise yumurtalık ve rahimden kaynaklanan sorunlardan dolayı ortaya çıkabilir. Fakat kadınlarda oluşan bu kasık ağrılarının nedeni ciddi hastalıkların göstergesi olabilir. Bu yüzden oluşan kasık ağrılarının tedavi edilip kasık ağrısının altında yatan sebepleri çok iyi tespit etmek oluşabilecek hastalıkları önlemek adına çok önemlidir. 

Kadınlarda kasık ağrısına neden olan sorunlar;

- Bel fıtığı

- Apandist

- Bağırsak iltihabı

- Enfeksiyon

- Dış gebelik

- Rahim içi iltihabı

- Lenf bezlerinin iltihabı

- Sancılı adet dönemi

- Yumurtalık kistleri

- Sistik

- Yumurtalıkların iltihaplanması

- Miyom

- Kalça iltihaplanması

- Sinirsel bağırsak spazmı

- Kalça ağrısı

- Çikolata kisti

- İskelet sisteminden kaynaklanan sorunlar

- Tüplerin iltihaplanması

- Kasıklarda meydana gelen zorlanma

KASIK AĞRISI TEHLİKELİ MİDİR? 

Kasık ağrılarının uzun sürmesi tehlikeli olabilir ve ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bu hastalıkları önlemek için zamanında tedavi edilmeli ve hastalık altında yatan nedenler iyi tespit edilmelidir. 

Gebelikte yaşanan şiddetli kasık ağrıları, mutlaka uzman hekim tarafından kontrol edilmelidir.

KASIK AĞRISI NASIL GEÇER?

Kasık ağrılarını gidermek için ilk yapılacak şey gerekli tetkikler yapılarak nedeni tespit edildikten sonra tedavisinin yapılmasıdır. Ağrıya sebep olan neden belirlendikten sonra uygun ilşaç tedavisine başlamak gerekir. 

Kasık ağrıları üzerinde etkili olan ilaçların başında ibuprofen, aspirin ve asetaminofen gibi ağrı kesiciler gelmektedir. 

Kasık bölgesinde meydana gelen ağrının nedeni kasık bölgesindeki kasların spazmı ise, kas gevşetici hap ve kremler kullanarak ağrıları hafifletebilirsiniz. 

Regl dönemi ya da yumurtlama günlerinde hormonal değişimlerin sonucu ile ortaya çıkan ağrıların tedavisinde hormon içerikli ilaçlar faydalı olabilir. 

Kasıklarda ağrıya yol açan bazı hastalıkların tedavisinde ise cerrahi müdahale gerekebilir.

KASIK AĞRISINA EVDE UYGULANACAK TEDAVİ YÖNTEMLERİ 

Hafif derecede yaşanan kasık ağrılarına ise ev ortamında yapılabilecek birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. 

- Öncelikle dinlenmek kasık ağrılarına iyi gelmektedir. Kişi vücudunu rahatlatarak ağrıyı hafifletmelidir.

- Rezene çayı, lavanta çayı gibi bitki çayları da kişiyi rahatlatacak ağrıyı hafifletecektir. 

- Ağrının şiddetine ve süresine göre uygulanması gereken tedavi yöntemleri, kişiye ve ağrının altında yatan hastalıklara bağlı olarak ilerlemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal