Karya ismi anlamı nedir? Karya isminin kökeni nedir? Kuranda geçiyor mu?

Her bebeğe farklı bir isim verilirken ailelerde bebekleri için en güzel isimleri seçmek istiyor. Kime aileler eski isimleri tercih ederken kimileri ise daha yeni isimleri tercih etmektedir. Yeni isimlerden biri de Karya ismidir. Karya isminin ne anlama geldiğini, ne ifade ettiği ve özellikleri aileler tarafından merak ediliyor. Bizde yazımızda Karya ismi hakkında merak edilen Tüm detayları paylaştık.

13.07.2022-16:19 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-16:19) Karya ismi anlamı nedir? Karya isminin kökeni nedir? Kuranda geçiyor mu?

Kız bebek isimlerinden olan Karya ismi aileler tarafından merak ediliyor. Karya'nın ne anlama geldiği  ya da Kur'an'da geçip geçmediği aileler tarafından araştırılıyor. İşte Karya ismi hakkında merak edilen tüm detaylar… 

Karya isminin anlamı nedir? 

Türk Dil Kurumu'nda yer alan açıklamaya göre Karya isminin  anlamı şu şekildedir: 

Tan gibi, koyu.

Karya, Antik çağda, Güney Batı Anadolu'da, İzmir ve Antalya arasında kalan bölgeye verilen isim.

Karya ismi Kur'an'da geçiyor mu? 

Kur'an'da geçen isimler merak edilirken ailelerde Karya isminin Kur'an'da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Karya ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen isimler arasında yer alıyor. 

Karya İsmi Anlamı

Türkiye'de Karya ismini kullanan kaç kişi var? 

Türkiye'de Karya ismini kullanan 611 kişi yer almaktadır.

İstanbul'da Karya ismini kullanan 129 kişi yer almaktadır.

Ankara'da Karya ismini kullanan 53 kişi yer almaktadır.

İzmir'de Karya ismini kullanan 165 kişi yer almaktadır.

Karya isminin özellikleri nelerdir? 

Karya ismini kullanan kişiler genellikle aile hayatına önem veren kişilerdir. Ailelerine oldukça düşkün olan bu kişiler ikili ilişkilerde de oldukça seçici davranır. Doğru kişiyi bulma konusunda oldukça seçici davranan bu kişilerde doğru kişiyi bulduklarında ise bütün hayatlarını onlar için adayabilirler. İş yaşantılarında da oldukça sabırlı ve temkinli yaklaşan bu kişiler azimlidirler. Karya ismine sahip olan kişilerin maddi açıdan sıkıntı çekmeyece de söylenmektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal