03.07.2021-14:53 (Son Güncelleme:28.07.2022-17:57)


1

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti.



2

Tibet bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze törenine Yeşilçam oyuncuları, ailesi ve siyasi isimler katıldı.



3

Kartal Tibet'in vasiyeti üzerine özel bir tören yapılmadı. Sadece biz cenaze töreni ile Tibet, Zincirlikuyu Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı.



4

Sevenleri tören boyunca gözyaşı döktü.



5

200'e yakın filmde rol alan Kartal Tibet hakkında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kartal Tibet'in örnek bir karakter olduğundan bahsetti. Kartal Tibet, oynadığı karakterle halkın kalbinde özel bir yer edindi. Fakat vasiyeti üzerine sade bir törenle uğurlandı.



6

Kültür Bakanı Ersoy cenaze töreninde basın mensuplarına konuştu. Ersoy "Tiyatro ve sinema dünyasının en önemli sanatçılarından biri maalesef kaybettik. Kartal Tibet sanatçı olarak örnek bir karakterdi. Hepimizin hafızalarında yer etmiş çok önemli karakterlere hayat vermiştir.



7

Bizlere düşen sanatçımızın isminin kalıcı hala gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Örnek sanatçılarımızı maalesef birer birer kaybediyoruz. Önemli olan onların yerine onların anısını yaşatarak yeni sanatçılarımızı sanat dünyasına kazandırmak. Allah rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.



8

Vasiyeti gündem oldu

Vasiyeti gündem oldu

Kartal Tibet için özel bir tören gerçekleştirilmedi, bunun sebebini ise Civan Canova paylaştı. Canova, ‘Kartal Tibet için, gerek pandemi nedeniyle gerekse kendi arzusu üzerine özel bir tören yapımayacaktır’ ifadelerini kullandı. Ölmeden önce pandemi sebebi ile kalabalığın toplanmamasını isteyen Kartal Tibet, özel bir tören istememiş. Bu sebeple Kartal Tibet, Zincirlikuyu Camii’nden sade bir törenle uğurlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr