Karşılıksız ödenen sosyal yardım paketi duyuruldu: PTT'den gidip alabilirsiniz

Bakanlıklar ve sosyal yardım dernekleri aracılığıyla pek çok farklı alanda yapılan destek ödemeleri hususunda açıklamalar geliyor. Vatandaşlara yapılan destek ödemleri 2023 yılında da devam ediyor. Devletin yaptığı yardım ödemelerinden bir tanesi de SED ödemeleri oldu. Başvuru şartı olan bu ödeme hesaplara doğrudan yatırılıyor. Başvuru detayları geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Peki, SED ödemelerinden kimler yararlanıyor. İşte detaylar…

03.01.2023-15:41 - (Son Güncelleme: 03.01.2023-17:52) Karşılıksız ödenen sosyal yardım paketi duyuruldu: PTT'den gidip alabilirsiniz

Yardım ödemeleri, devlet tarafından bakanlıklar ve sosyal yardım dernekleri vasıtasıyla yapılmakta. İhtiyaç sahibi aileler, dar gelirli vatandaşlar, öğrenciler, yaşlılar, bakıma muhtaç olanlar gibi pek çok farklı şahıs ve aileye destek olmak amacıyla ödemeler yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de (Sosyal ve Ekonomik Destek)SED ödemeleri…

İhtiyaç sahiplerine yapılan ödemelerin bazılarında başvuru şartı aranırken bazı ödemeler doğrudan kurum tarafından belirlenerek hesaplara yatıyor. Bahsi geçen SED ödemelerinden faydalanmak için başvuru yapmak ve başvurunun kurum tarafından onaylanması gerekiyor. Bu ödemeler ile hak sahibi olduğu belirlenen kişilere bin 611 TL ödeme yapılıyor. Başvuru için e-Devlet kapısından faydalanılabiliyor.

Karşılıksız olarak ödenen bu yardım ödemeleri, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında yapılıyor. Bu destek ödemesinden üniversite, lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin faydalanması, eğitim giderlerinin karşılanması ve eksiklerinin giderilmesi amaçlanıyor. Öğrencilere ödenen bin 611 TL, PTT aracığıyla hak sahiplerine ödeniyor.

(Sosyal ve Ekonomik Destek) SED başvuru detayları

Öğrenci destek ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar nereden başvuru yapacağını araştırıyor. Paylaşılan bilgiye göre başvuracak kişiler e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek.

E-devlet hesabına giriş yaptıktan sonra, https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi   linki üzerinden başvuru yapılabilecek.  

Bu sayfada yer alan formda  ‘sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu‘ kısmına tıklanıp sağ üstte yer alan ‘yeni başvuru‘ kısmını doldurup onayladıktan sonra başvuru tamamlanıyor.

Başvuru sonrası kuram tarafından gerçekleşecek onay sürecinin beklenmesi gerekmekte. Kurum başvuruyu onayladığı takdirde her ay bin 611 TL’lik ödeme PTT üzerinden hesaplara yatacak. En yakın PTT şubesinden T.C. kimlik kartı ile giderek ödeme alınabilir. Bu ödemeler her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatmaktadır.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal