Karpuzlu Mineral İçecek Tarifi

Karpuzlu mineral içecek nasıl yapılır? Karpuzla yapılacak içecek tarifi ile serinlemeye hazır mısınız? İşte hem sağlıklı hem de sıcak havalarda serinlemenizi sağlayacak karpuzlu mineral içeceği tarifi...

21.07.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 20.06.2021-14:59)

Sıcak havalarda içinizi ferahlatacak bir şeyler yemek ve içmek isteriz. Bunun için de genellikle elimizin altında bulunan hazır içecekleri tercih ederiz. Oysa evinizde sağlıklı ve ferahlatıcı bir içecek yapmaya ne dersiniz?  İşte severek tüketeceğiniz ferahlatıcı içecek...

Yaz mevsiminin en sevilen meyvesi olan karpuz sıcak havalarda serinlemek için mükemmel bir alternatif. Sıcaklarda serinleten buz gibi bir içecek istiyorsanız karpuz bunun için mükemmel bir seçim olacaktır. Karpuzun insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir meyve olduğunu bilmeyen yoktur. Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceğidir. Severek tüketilen karpuz küçük büyük her kes için faydalıdır. Ancak bazen karpuz yemekten ziyade içecek ihtiyacı oluşur. İçecek içmek içinde öyle gazlı ve zararlı şeyler tüketmeye gerek yoktur. İçecek ihtiyacınızı karşılamak için karpuz seçimi tam yerinde bir karar olacaktır. Siz de bu sıcaklarda karpuzlu mineral içeceği hazırlayarak hem sağlıklı hem de şık bir sunum oluşturabilirsiniz. Bu farklı sunumla herkesi şaşırtabilirsiniz. Hazırlayacağınız bu içecekle sunumlarınızda fark yaratın!

Sıcacık yaz günlerinde olukça ferahlatıcı olacak aynı zamanda su ihtiyacınızı karşılama görevini de üstlenebilecek bir içecek yapmanın tam zamanı.

KARPUZLU MİNERAL İÇECEK TARİFİ

karpuzlu içecek tarifi

MALZEMELER

- 3 orta-normal dilim karpuz (180 g)

- 1 şişe maden suyu

- Taze nane yaprakları

NASIL YAPILIR?

- İlk olarak dilimlediğiniz karpuz ve maden suyunu blender ya da shakerdan geçirin. 

- Eğer hafif ekşi olmasını isterseniz dilediğiniz miktarda limon suyu ekleyebilirsiniz. 

- Süslemek için taze nane yapraklarını kullanın. 

- Bu içecek ortalama 70 kalori olacaktır. 

- Ancak karpuz dilimleme işlemi kişiden kişiye değişiklik gösterebileceğinden mutfak tartısı kullanarak 180-200 gramı ölçerek tarifi hazırlamak daha sağlıklı olacaktır. 

- Karpuz, vitamin deposu olmasıyla birlikte şeker oranı da yüksek bir meyve olduğu için diyabet ve insülin direnci hastalarının bu içeceği rutin olarak tüketmesi doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

Not: Karpuz, vitamin deposu olmasının yanı sıra şeker oranı da yüksek bir meyve olduğu için diyabet ve insülin direnci hastalarının bu içeceği rutin olarak tüketmesi doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal