Karpuz nasıl seçilir? Karpuz seçerken nelere dikkat edilir? Karpuz seçmenin 5 püf noktası

Yaz mevsimi denince akla ilk gelen meyve tabi ki de karpuzdur. Sıcağın tepeden vurduğu yaz günlerinde en iyi gidecek olan buz gibi bir karpuzdur. Hem lezzetiyle hem de besin değeriyle vazgeçilmez bir lezzet olan karpuzu seçmekte bir marifettir. Peki, Karpuz nasıl seçilir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

08.06.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-15:02) Karpuz nasıl seçilir? Karpuz seçerken nelere dikkat edilir? Karpuz seçmenin 5 püf noktası

Teknoloji geliştikçe her ürününde hormonlusu üretiliyor. Lezzetli bir meyve olarak yer alan karpuzun yüz92’si sudan oluşmaktadır. Bu kadar lezzetli olan bir meyvenin seçmesi de bir hayli zor oluyor. Herkes kendisinin en iyi karpuzu seçtiğini söylerken peki en iyi karpuz nasıl seçilir hep birlikte öğrenelim.

İyi karpuz nasıl seçilir?

karpuz nasıl seçilir

1) Altı Sarı Olan Karpuzları Seçin

Karpuz seçerken en güzel olanı bulmak maalesef dışına bakarak bir zor oluyor. En kusursuz görünümlü olan karpuz en iyi karpuz değildir.

Doğru karpuz seçmek için en önemli nokta rengidir. Alacağınız karpuzun alt kısmının sarı renkte olması karpuzun lezzetine işaret eder. Bu olgunlaştığının da bir göstergesidir.

2) Çatlak İzleri Lezzetin İşareti!

Karpuz üzerinde bulunan çatlak görüntü alınmaması için bir tercih olurken aslında alınması gereken bir işarettir. En düzgünün seçmek isteyen kişiler bir yanılgıya düşecektir. Bunun aksine üzerinde çatlak ve lekeler olan karpuzlar tercih edilmelidir. Karpuzdaki çatlaklar olgunluk ve lezzetini gösterir.

3) Erkek Karpuz Sulu, Dişi Karpuz Tatlı Olur

Duyduğunuzda şaşıracağınız bu bilgi tercihlerinizde bir öneri olacaktır. Karpuz yetiştirenler karpuzları cinsiyetine göre ayırt etmektedir.

Uzun ve oval olan karpuzlar erkek olurken daha minik ve yuvarlak karpuzlar ise dişi olarak bilinmektedir. Erkek karpuzlar sulu olurken, dişi karpuzlar daha tatlı olur.

Karpuz seçmek

4) Orta Boy ve Ağır Karpuz

Karpuz seçerken vurulması bir klasik olurken aslında ağırlığına bakmak daha doğru olacaktır. Büyük karpuz en iyisidir algısı da her zaman doğruyu göstermez.

Eğer en iyi karpuzu seçmek istiyorsanız ne büyü ne de küçük olmalıdır. Yani karpuz seçerken çok büyüğünü almanızın bir önemi yok. Karpuzun ağır olmasına da dikkat etmelisiniz.

5) Olgun Karpuzun Sapı Kuru Olur

Karpuz seçmenin birden fazla yolu vardır. Eğer diğer yöntemler ile seçemediyseniz bu yöntem sizin için çok kolay olacaktır. Burada bakmanız gereken tek nokta ise karpuzun sapının ne kadar kuru olduğudur. Sapı kuruyan bir karpuz olgun olduğuna ve lezzetli olduğuna işarettir. Eğer sapı yeşil renkte ise bu daha olgunlaşmamış ve erken toplanmış demektir

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal