Karnesinde 2 olan takdir teşekkür alabilir mi? Teşekkür için not ortalaması kaç olmalı?

Dönemin bitmesine az bir zaman kala öğrenciler merakla takdir ya da teşekkür alıp alamayacaklarını merak ediyor. Peki takdir teşekkür nasıl hesaplanır? Karnesinde 2 notu olan bir öğrenci belge alabilir mi? Tüm detaylar haberimizde.

03.06.2022-18:09 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-18:09) Karnesinde 2 olan takdir teşekkür alabilir mi? Teşekkür için not ortalaması kaç olmalı?

2021-2022 eğitim öğretim yılının bitmesine sayılı günler kaldı. Öğrenciler karnelerindeki notlara göre takdir, teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını araştırıyor. Peki karnede 2 notu olan bir öğrenci teşekkür belgesi alabilir mi? Takdir ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? Takdir ve teşekkür hesaplama ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Karnesinde 2 olan öğrenci belge alabilir mi

Karnede 2 notu olan öğrenciler takdir ya da teşekkür belgesi alabilirler. Ama ana derslerden biri olan Türkçe ve Matematik derslerinde 2 not olmaması gerekiyor. En az 3 olması gereken ana dersler Türkçe ve Matematiktir. Fakat bu dersler dışında genel not ortalama belge almaya yeterliyse 2 notu olsa bile takdir teşekkür belgesi alınabilir.

Matematik, Türkçe ve Edebiyat dersleri 2 olunca ne olur

Takdir ve teşekkür belgesi için öğrencilerin zayıf notunun olmaması ve genel not ortalamasının belge almaya yeterli olması gerekmektedir. Türkçe ve Matematik dersi 2 olan öğrenciler belge alamazlar. En az 3 olması gerekir.

Takdir Teşekkür Belgesi Nasıl Hesaplanır

Teşekkür belgesi kaç puanla alınıyor

Hiçbir dersten zayıfı olmayan öğrenci 70 ve 84.99 arasında genel not ortalamasına sahip ise teşekkür belgesi alabilir.

Takdir belgesi kaç puanla alınıyor

Takdir belgesi için de teşekkür belgesinde olduğu gibi zayıf not olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda ana derslerden Türkçe ve Matematik derslerinin en az 3 olması gerekir. Genel not ortalaması da 85 ve üstü olan öğrenciler takdir belgesi alabilir.

Takdir ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır

MEB'in kurallarına göre belge alımları hesaplanırken not ortalaması, 1. sınav notunun 2 ve 3. sınav notlarının toplanması ve toplam sınav sayısına bölünmesi ile elde edilir. Her bir ders için bu işlem ayrı ayrı yapılır ve 70-84.99 arasında genel not ortalaması olan öğrenciler teşekkür 85 ve üstü genel not ortalaması olan öğrenciler ise takdir belgesi alabilirler.

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal