Karne günü okullarda kıyafet serbest mi? 17 Haziran Cuma okula formayla mı gidilecek?

2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü bitiyor. Bu hafta Cuma günü karnelerini alacak öğrenciler ise okullara nasıl gidileceğini merak ediyor. Karne gününde okula serbest kıyafetle mi yoksa üniformalarla mı gidileceği birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından araştırılıyor. Peki, karne günü okullarda kıyafet serbest mi? 17 Haziran Cuma okula formayla mı gidilecek? işte detaylar...

13.06.2022-17:09 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-17:09) Karne günü okullarda kıyafet serbest mi? 17 Haziran Cuma okula formayla mı gidilecek?

Milyonlarca öğrenci 17 Haziran Cuma gününü iple çekiyor. Karnelerini bu hafta cuma günü alacak öğrenciler tatile girecekleri için heyecanlanırken bir yanda da Cuma günü okula nasıl gidileceğini merak ediyor. Bunun üzerineyse karne gününde okullara serbest kıyafetle mi yoksa formayla mı gidileceğini sorguluyor.

Karne günü okullarda kıyafet serbest mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvime göre 2021-222 eğitim öğretim yılı 17 Haziran 2022 Cuma günü bitecektir. O gün karnelerini alacak öğrenciler Cuma gününü sabırsızlıkla beklerken bir yandan da okula nasıl gidileceğini merak ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bu konudaki kararı okullara bırakmıştır. Kısacası öğrencilerin karne gününde forma mı yoksa serbest kıyafet mi giyeceğini okul yönetimi belirlemektedir. Bazı okullarda forma giyme gibi bir zorunluluk yokken bazılarında ise forma giymek zorunludur. Bu duruma dair net bir bilgi okul yönetimlerinden alınabilir.

1

Yaz tatili ne zaman başlayacak?

2021-2022 eğitim öğretim yılının 2. dönemi 7 Şubat Pazartesi günü başlarken 17 Haziran Cuma günü ise sona erecek. Yani öğrenciler ve öğretmenler için yaz tatilinin başlangıç tarihi 17 Haziran Cuma günüdür.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal