Karkas et nedir? Karkas et nerede satılır? Karkas et fiyatları

Ülke genelinde et fiyatlarında yaşanan rekor artışların ardından vatandaşlar et almakta zorlanır hale geldi. Binlerce vatandaşın tüketmesi gereken normal et miktarına ulaşamaması bazı çalışmaların yürürlüğe girmesine neden oldu. Yüksek et fiyatlarıyla birlikte karkas et tanımı da gündeme geldi. Vatandaşlar, karkas et nedir? Karkas etin farkı ne? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

16.06.2022-13:34 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-13:34) Karkas et nedir? Karkas et nerede satılır? Karkas et fiyatları

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve ürünlere üst üste yapılan rekor zamların ardından vatandaşların tüketim dengesinde bozulmalar meydana geldi. Ek fiyatlarına yapılan zamların ardından milyonlarca vatandaş tüketmesi gereken et miktarını tüketemez duruma geldi. Bununla birlikte yeni çözüm önerileri de gündeme gelmeye başladı. Ucuz et satışlarının konuşulmaya başlamasıyla birlikte karkas et tanımı da kendini gösterdi. Marketlere ucuz et satışı yapılacağının duyurulmasıyla birlikte vatandaşlar karkas etin ne olduğunu araştırmaya başladı. 

Karkas et

Karkas et nedir?

Karkas et hayvanların etlerinden ve kemiklerinden elde edilir. Karkas eti; üzerinde yağ dokusu, deri, kas kirişleri, kan damarı ve sinirlerin bulunduğu çizgili kasların, iskelet kasının ve kalp kası gibi kısımların olduğu ete verilen addır. Karkas, kesime uygun her hayvanın iç organları ve gerekli kısımlarından ayrılmış gövdesidir. 

Karkas et nedir

Kasaplarda vitrinlere bütün halde asılan ete karkas et denir. Karkas etin normal etten farkı yoktur. İkisi de hayvanların etki bölümüdür. Karkas et kasaplarda ve et satışı iznine sahip bütün marketlerde satılabilmektedir. Gündemde sıkça konuşulan uzuz karkas etler ise A101, BİM ve Et ve Süt Kurumu’nun marketlerinde satışa sunulacaktır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal