Karekod Nedir?

Karekod sisteminin günlük yaşamda sıklıkla karşımıza çıkmasıyla beraber, vatandaşlar tarafından karekod nedir gibi araştırmalar yapılıyor. Peki karekod nedir? Karekod nasıl kullanılır? Nerelerde kullanılır, kullanım alanları nelerdir?

26.01.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-12:42) Karekod Nedir?

Karekod kullanımı günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkmaya başladı. Alışverişlerden toplu taşımaya, kitaplardan her alana yayılan karekod sistemi ile her an karşılaşmaktayız. Bunun üzerine karekod hakkında araştırmalar başladı. Karekod nedir? Karekod nasıl kullanılır? Karekod ne işe yarar?

KAREKOD NEDİR? NE İŞE YARAR?

Japonya'da Denso Wave'nin geliştirdiği QR adı ile bilinen karekod, 2 boyutludur. Akıllı telefonlardaki barkod okuma becerisinin artması ile bu sistem gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı.

Bahsi geçen barkod türü içerisinde; resim, metin, video, çeşitli görsel ve link yerleştirilebilir. Klasik barkodlardan daha fazla kullanışlı olan QR kod, pek çok farklı yönden de diğer kodlardan avantajlı duruma geldi.

KAREKOD NERELERDE KULLANILIR?

QR Kod, içerisinde barındırdığı çok görsel materyal ve link yapısı barındırabilmesinden ötürü bir anda pazarlama ve reklam sektörünün de adeta vazgeçilmezi haline geldi. Farklı alanlarda tercih edilen QR Kod, toplu taşıma duraklarındaki reklam panoları, gazeteler, dergiler ve kartvizitler gibi bir çok alanda sıklıkla kullanıldığını görebiliriz.

Karekod sistemi ülkemizde zamanla yaygınlaşmaya başladı. Özellikle bilgi alışverişi sırasında vatandaşlara son derece kolaylık sağlayabiliyor. Son dönemde ise İstanbullular telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek olmasının ardından yeniden merak konusu oldu.

Öte yandan özellikle pandemi sürecinde kullanımı yaygınlaşmaya başlayan ‘karekod’ sistemi, mezar taşlarında da yerini aldı. Akıllı telefon ile tarama yaparak vefat eden kişinin özgeçmişi, fotoğrafları, videosu, şiir, dua gibi yazı ve görselleri ekranda izleme kolaylığı sağlayan mezar taşındaki karekod sistemini yaptıranların sayısında son günlerde artış görüldü.

KAREKOD NASIL KULLANILIR?

Karekod kullanmak için yapmanız gereken, karekod uygulamasını indirmek ve uygulamayı açarak akıllı telefon ya da tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. Kamerannız otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesi adresini içeriyorsa, ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz. Metin ya görsel içeriyorsa onları da anında göre

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal