Kardeş ülke Güney Kore’den depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği

Üzerinden tam bir ay geçen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin yaraları ülkece sarılmaya çalışılıyor.

07.03.2023-15:49 - (Son Güncelleme: 07.03.2023-15:49) Kardeş ülke Güney Kore’den depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği

Bir yandan çalışmalar durmaksızın devam ederken diğer birçok ülkeden yardımlar hala devam ediyor. En büyük oranlarda yardım eden ülkeler arasında ise Güney Kore yer alıyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol,  daha önceleri yaptığı açıklamada Türkiye’ye ellerinden geldiği kadar mümkün olacak şekilde en fazla deprem desteğini yağlamak için seferberlik talimatı verdiğini belirtmişti.

Gerçek dostlar

Ensonhaber'de yer alan habere göre, Yeol'dan, depremzedelere bir destek açıklaması daha geldi. Depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmalarına yardım etmek amacıyla Türkiye'ye gönderilen Kore Afet Yardım Ekibi üyelerine hitap eden Yoon, "Türkiye'de sahada sergilediğiniz dayanışma ruhu, Güney Kore ile Türkiye'nin her zorluğa birlikte göğüs geren gerçek dostlar olduğunu bize bir kez daha hatırlattı." şeklinde konuştu.

10 milyon dolarlık konut desteği

10 milyon dolarlık konut desteği

"Güney Kore hükümeti ve özel sektörün Türkiye'nin depremzedeler için hayata geçireceği geçici konut projesine 10 milyon doların üzerinde finansman sağlayacağını" belirten Yoon, ayrıca Kore Armatörler Birliği'nin geçici konut olarak depremzedelerin kullanılması için 250 nakliye konteynerini Türkiye'ye göndermeye karar verdiği açıkladı.

"Kan bağıyla edinilen bir müttefik ve kardeş bir ulus"

Yoon, bahsi geçen konteynerlerin en geç olarak Nisan ayında Türkiye’ye gönderilmesi için hükümetin sürece destek olacağını belirtti.

Türkiye yaşanan deprem felaketinin sonrasında kurmaylarına "Kan bağıyla edinilen bir müttefik ve kardeş bir ulus" olan Türkiye'ye azami destek talimatı veren Yoon, acil durum yardımının yanında yeniden yapılanma sürecine destek olmak için harekete geçti.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal