Karbonatın Yararları

Kimyasal bir karbonik asit tuzu niteliğindeki karbonat, günlü hayatta sıkça kullanılan bir nevi joker kartı gibi birden fazla alanda işe yaramaktadır. Peki karbonatın yararları nedir? Karbonat nasıl kullanılmalıdır? Karbonatın herhangi bir yan etkisi var mı?

26.06.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-15:17) Karbonatın Yararları

Karbonatın, sağlık problemleri ve güzellik kullanımının yanında mutfak ve banyo temizliğinde de birçok faydası bulunmaktadır.

Karbonat Mide Rahatsızlıklarını Giderir
Mide yanması ve ekşimesi problemleri günlük rutinleri zaman zaman sekteye uğratabilmektedir. Bir bardak suya eklenecek bir çay kaşığı karbonat mide rahatsızlıklarınızın önüne geçecektir.

Diş Temizliği
Dişlerinizi fırçalarken karbonat kullanmanız, dişlerinizin beyazlamasına ve ağız kokularının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Diş fırçanız aracılığıyla karbonat kullanabileceğiniz gibi, toz tarçın, limon ve karbonat karışımı hazırlayıp dişlerinize uygulayarak dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilir ve dişlerinizdeki lekelerden kurtulabilirsiniz.

Karbonat Ter Kokusunu Giderir
Koltukaltında üreyen çeşitli bakteriler, duş sonrasında bile koltukaltınızda koku oluşmasına neden olabilir. Hafifçe ıslatarak fazla suyunu aldığınız bir pamuk parçasına karbonat dökerek koltukaltınıza uyguladığınızda bakteri kaynaklı kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

Kedi Kumunun Kötü Kokusunu Gidermeye Yardımcı Olur
Karbonatın yararlarından biri, kedi kumu gibi kötü koku yayma potansiyeli olan alanlarda kesin çözüme ulaşmayı sağlamaktır. Kedinizin kumuna döküp karıştıracağınız bir miktar karbonat kumdan yayılan ağır kokuyu önleyecektir. Kum kabını temizleme rutininizde, kabı ılık suya koyup üzerine biraz karbonat atarak 10- 15 dakika bekleterek daha hijyenik hale getirebilirsiniz.

Karbonat Buzdolabının Kötü Kokularını Giderir
Buzdolabınızda bazı yiyeceklerin baskın kokuları onları attıktan sonra bile kalıcı hale gelerek hem yiyecekleri hem de hayat kalitenizi etkileyebilir. Bunu önlemek için derin bir kapta hazırlayacağınız ılık su, birkaç damla bulaşık deterjanı, limon ve karbonat karışımıyla buzdolabınızın içini silebilirsiniz. Bunun için vaktiniz yoksa, ağzı açık bir kap içerisinde buzdolabına bırakacağınız su ve karbonat karışımı kokuları engelleyecektir.

Tıkanmış Lavabolar
Lavabolarınız, çeşitli artıkların boruları tıkamasıyla tıkandığında size oldukça zahmet verebilir. Sıcak su ve karbonat kullanarak lavabonuzu açabilirsiniz. Bunun için lavabonuza sıcak suyun ardından karbonat döktükten sonra gideri kapatıp yarım saat kadar bekletebilirsiniz.
Sinüzite Faydaları
Sinüzit nedeniyle tıkanan burnunuzu ılık su, karbonat ve az miktarda tuz kullanarak hazırlayacağınız solüsyonu bir sprey şişesine boşaltarak ya da elinizden burnunuza çekerek açabilir, nefes alıp verişinizi rahatlatabilirsiniz.

Böcek Isırıkları
Yaz günlerinde açık alanlarda daha fazla bulunuyoruz. Bu zamanlar, etrafta sinek ve böceklerin sayıca arttığı dönemlerdir. Sinek ve böcek ısırıklarının yarattığı kaşıntıyı gidermek karbonatın yararlarından biridir. Karbonatı biraz nemlendirerek doğrudan kaşınan yerin üzerine sürüp beklettiğinizde kaşıntıyı giderecektir.

Ayakkabılardaki Kötü Kokuları Giderir
Ayakkabıların koku yapma ihtimali, giyilme süresiyle doğru orantılı olarak artacaktır. Ayakkabının içerisine bir iki kaşık koyup bekleteceğiniz karbonat, kötü ve rahatsız edici ayakkabı kokusunu gidermektedir.

Karbonatın Yan Etkisi Var Mı?
Karbonat yararlarının yanında çeşitli yan etkilerinin olup olmadığı merak edilen bir maddedir. Karbonatın herhangi bir ciddi yan etkisi bulunmamakla beraber, her yiyecekte olduğu gibi aşırıya kaçılması vücudunuzdaki bazı dengeleri bozacaktır. Gereğinden fazla karbonat insan vücudunun asit baz dengesini bozarak mide rahatsızlıklarına neden olabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal