Karar Bugün Resmi Gazete'de Yayımlandı! Ağır Vasıta Kullananların Çalışma Süreleri Değişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tarafından haftalık iş günlerine bölünemeyen çalışma süreleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

27.07.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-11:30) Karar Bugün Resmi Gazete'de Yayımlandı! Ağır Vasıta Kullananların Çalışma Süreleri Değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle beraber ağır vasıta kullanan çalışanların haftada iki kez 10 saate kadar çalıştırılabilmesinin önü açıldı.

Resmi Gazete’nin bugün paylaşılan sayısında yer alan Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile beraber profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların çalışma saatlerinin bir hafta içinde iki kez 10 saate çıkarılmasına olanak sağlandı.

ÇALIŞMA SAATİ HAFTADA İKİ KEZ ON SAATE ÇIKABİLİR

Bununla birlikte 25425 sayılı Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının a bendi şu şekilde değiştirildi;

''Günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5 saati geçemez. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati geçemez, ancak bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilir.''

Eski yönetmelikte personeli haftada 2 kez olmak şartı ile 10 saat çalıştırabilme izni ile ilgili bir düzenleme bulunmuyordu.

GÜNLÜK ÇALIŞMA SÜRESİ YENİDEN BELİRLENDİ

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında; günlük iş süresi, gece çalışma saatleri, profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi tekrar düzenlendi.

Bakanlığın, Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğine göre, günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5 saati geçemez.

Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati geçemez, fakat bu süre herhangi bir hafta içinde 2 kez 10 saate çıkarılabilir.

HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/4/2004 tarihli ve 25425 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

''a) Günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5 saati geçemez. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati geçemez, ancak bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilir.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal