Karantinayı İhlal Edenlere Yurtlarda Zorunlu Karantina

İçişleri Bakanlığı'nın 81 şehre yolladığı yeni genelgeye göre evde izolasyon şartlarını ihlal eden şahıslar, karantina boyunca yurt ve pansiyonlarda kalacak.

11.09.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-13:22) Karantinayı İhlal Edenlere Yurtlarda Zorunlu Karantina

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs teşhisi konulan fakat izolasyon şartlarına uymayarak tehlike oluşturanlar için çalışma başlattı. 81 Şehir valiliğine 'Yurt ve Pansiyonlarda İzolasyon' konulu genelge yollandı.

Genelgede, kontrollü sosyal yaşa sürecinde koronavirüs pandemisiyle mücadeleye etkin bir şekilde devam edebilmek için alınan önlemlere ve düzenlenen şartlara uyulmasının elzem olduğu belirtildi.

Genelgeye bakıldığında, evde izolasyon şartlarını ihlal eden şahıslar, karantina süreçlerinde yurt ya da pansiyonlarda kalacak. Uygulama, izolasyon şartlarını sağlama olanağı olmayan geçici nitelikteki mekanlarda kalanlar için de geçerli olacak.

Evde izolasyon altında olması gerekirken kontroller neticesinde evlerinden çıkmak başta olmak üzere farklı şekillerde izolasyon kararına uygunsuz hareket eden şahıslarla ilgili idari işlemler yapılacak ve TCK 195’nci maddesi gereğince suç duyurusu yapılacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen önlemler şu şekilde:

İzolasyon şartlarını ihlal eden veya izolasyon şartlarını temin etme imkanı olmayan geçici nitelikte yerlerde konaklayanların izolasyon süreçlerini geçirmek/tamamlatmak üzere valilerce yurt/pansiyon benzeri yerler belirlenecek.

Alakalı Bakanlıklar tarafından valiliklere tahsis edilecek yurtlar ya da pansiyonlar vazife paylaşımına göre çalışacak.

Yurt ya da pansiyonların idaresi Vali aracılığıyla görevlendirilecek bir mülki idare amirinin genel koordinasyonunda mevcut idarecilerle temin edilecek.

Valiler aracılığıyla gerekirse başka kamu kurum ve kuruluşlarından da çalışan görevlendirilmesi yapılarak, bu yurt ya da pansiyonların çalışan ihtiyacı giderilecek.

'İHTİYAÇLARI KIZILAY SAĞLAYACAK'

Yurt ya da pansiyonların her türlü temizlik hizmetleri ile başka lojistik gereksinimler AFAD aracılığıyla karşılanacak.

Yurt ya da pansiyonlarda izolasyona tabi tutulmasına karar verilen şahıslar ile görevlendirilen çalışanın beslenme gereksinimleri AFAD koordinasyonunda Kızılay aracılığıyla giderilecek.

'YURT VE PANSİYONLARA ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK'

Yurt ya da pansiyonlarda izolasyona tabi olmasına karar verilenlerin sağlık durumlarını denetlemek, tıbben gereken durumlarda sağlık kurumlarına sevkini koordine etmek ve görevlendirilen çalışanın pandemiyle mücadelede düzenlenen önlemlere uygun çalışmasını temin etmek üzere yeterli sağlık personeli Valilikler tarafından görevlendirilecek.

Yurt ya da pansiyonlara ziyaretçi girişi yapılmayacak.

Yurt ve pansiyonların güvenliği mülki idare amiri denetimine 24 saat esasına göre kesintisiz bir şekilde devam edecek, bunun için yeteri kadar güvenlik-emniyet çalışanı görevlendirilecek

Kendisiyle ilgili evde izolasyon kararı alınmış olmakla beraber geçici ve mevsimlik işlerde görev alan tarım ve inşaat işçileri ile farklı nedenlerden ötürü izolasyon sürecini geçirecek uygun bir meskeni olmayan şahıslar; valilikler tarafından kendilerine tahsis edilen yurtlara ya da pansiyonlara yerleştirilecek ve izolasyon süresi orada tamamlatılacak. Bu şahısların izolasyon süresince tahakkuk edecek iaşe ve ibate bedeli valilikler tarafından karşılanacak.

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

Evde karantinada olması gerekirken yapılan kontroller neticesinde konutlarını terk etmek başta olmak üzere farklı şekillerde izolasyon uygunsuz hareket eden şahıslar; hakkında idari işlemler yapılacak ve TCK 195’ nci maddesi gereğince suç duyurusu yapılacak.

Aynı zamanda Vailikler tarafından izolasyon sürecini bitirmek üzere yurtlara ya da pansiyonlara alınarak zorunlu izolasyona tabi tutulacak.

Vali ve kaymakamlar tarafından konu olan esaslar kapsamında gereken kararlar Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri gereğinde ivedilikle alınacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal