Karadenizli Aileden Bunaltan Sıcağa İlginç Çözüm

Ordu’nun Kumru ilçesinde yükselen sıcaklara dayanamayan Özdil ailesi, çocuklarını Karadeniz usulü bir yöntemle serinletme yolunu seçti.

21.05.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-16:49) Karadenizli Aileden Bunaltan Sıcağa İlginç Çözüm

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte sıcaklıklar hissedilir derecede yükseldi. Pandemi nedeniyle denize ve havuza giremeyen vatandaşlar da çareyi alternatif yollara başvurmakta buldu. Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Kadıncık Mahallesi'nde yaşayan Uğur Özdil de, havuza girmek isteyen 4 yaşındaki oğlu Berat ve 8 yaşlındaki kızı Betül'ün isteğini farklı bir şekilde karşıladı.

Bölgede, patpat olarak bilinen tarım aracının kasasını naylondan branda ile kapatan ve içerisini su ile dolduran Uğur Özdil, serinlemek isteyen oğlunun isteğini böyle karşıladı. Çocuğun, babasını yaptığı havuzda serinlemesi ile renkli görüntülere sahne oldu. 

Baba Uğur Özdil, o günün Mayıs'ın 7'si olduğunu ve böyle bir yöntem ile çocuklarını serinletmeye çalıştığını ifade etti.

KARADENİZLİLER İÇİN 7 MAYIS'IN ÖNEMİ

Mayıs Yedisi, Karadeniz Bölgesi'nde Giresun-Bulancak, Ordu-Ünye ve Trabzon-Beşikdüzü gibi ilçeleri kapsayan bölgede Rumi takvime göre Mayıs ayının 7. günü kutlanılan geleneksel bir festivalin adıdır ve 'Mayıs Yedisi Helvası' ile de özdeşleşmiştir.

Özellikle Giresun Aksu Deresi, Bulancak, Görele, Espiye, Ordu-Yason Burnu, Ordu-Fatsa, Ordu-Yalıköy ve Beşikdüzü ilçelerinde popülerdir. Halk erken saatlerde deniz kıyısına gitmekte, topluca suya girmekte, evcil hayvanlarını yıkamakta, suya 7 çift, bir tek taş atarak dilekler dilemekte, kayıkla geziye çıkmakta, piknik yapıp türküler eşliğinde horonlar oynamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal