Karadeniz gazında kritik gelişme: Nisan ayından itibaren kullanılacak

Zonguldak açıklarında keşfedilen Karadeniz Gazı’nın ulusal ağa bağlanmasına çok az bir süre kaldı. Gazın kısa süre sonra evlerde kullanılmaya başlanması planlanıyor.

20.03.2023-16:25 - (Son Güncelleme: 20.03.2023-17:48) Karadeniz gazında kritik gelişme: Nisan ayından itibaren kullanılacak

Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın karaya taşınma ve karadaki işleme tesisinin çalışmaları durmaksızın devam ediyor. 170 kilometrelik açıktan borularlar Filyos Limanı’ndaki işleme tesisine aktarılacak olan gaz buradan ise 35 kilometrelik mesafeden borular aracılığıyla ulusal ağa bağlanması planlanıyor.

Faaliyete geçmesine sayılı günle kaldı

Nisan ayı sonunda devreye alınacak

Hanelerde kullanılması amaçlanan doğalgaz tesisinin açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi bekleniyor. 8 Mart tarihinde Filyos Limanı ziyaretinde Karadeniz Gazı’Nın Nisan ayı sonunda sisteme alınmasının beklendiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, limanda çalışan işçilerin yakınlarının depremden etkilendiğini açıkladı.

İşçilerin deprem bölgesinden geri dönerek limandaki çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. Karada 8 bin kişinin denizde de 51 geminin tam kapasite ile çalışmalara devam ettiği ifade edildi. 


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal