Karadeniz gazı karaya çıktı: Doğal gaz ücretsiz olacak mı?

Bir süredir üzerinde çalışılan Karadeniz gazında sona gelindi. Geçtiğimiz günlerde karaya çıkan doğal gaz hakkında, vatandaşlar ücretsiz olacak mı? diye merak etmeye başladı. İşte detaylar…

20.04.2023-11:39 - (Son Güncelleme: 20.04.2023-11:48)

Bugün akşam saat 20.23’te Başkan Erdoğan2ın katılı ile devreye alınacak Karadeniz gazı için geri sayım başladı. Başkan Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı bir konuşmada, Karadeniz gazı töreninde müjdeyi vereceğini ifade etmişti. Merakla beklenen o müjdenin detayları belli oldu. Konutlarda aylık 25 metreküpe kadar kullanılan doğalgaz ücretsiz olacak.

AA’da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı bu akşam Filyos'ta Karadeniz doğalgazının devreye alınması törenine katılacak. Törene  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’de katılacak. Milyonlarca kişinin merakla beklediği törende Erdoğan, vatandaşları yakından ilgilendiren bir müjde verecek. Konutlarda aylık 25 metreküpe kadar kullanılan doğalgaz ücretsiz olacak. Bu da vatandaşın bütçesine 30,8 milyar liralık destek anlamına geliyor.

Yerli gaz 25 metrükepe kadar bedava

Yerli gazın kullanılması ile beraber vatandaşa indirim yapılması yönündeki çalışmalarda bir süredir devam ediyordu. Yapılan çalışmalar sonunda, Karadeniz gazının evlere girmesinden sonra her konutun aylık 25 metreküplük doğalgaz giderinin devlet tarafından karşılanması öngörüldü.

Karadeniz gazı ücretsiz mi olacak?

Mutfakta kullanılan tüketim miktarı ücretsiz olacak 

Doğal gazı vatandaşın indirimli kullanabilmesi üzerine yapılan çalışmada, mutfakta kullanılan tüketim miktarının ücretsiz verilmesi gündeme geldi. Bu da yaklaşık 25 metreküpe denk geliyor. Bazı evlerde bu rakamın sıcak su harcamalarına da yeteceği belirtiliyor.

Devlet doğal gaz faturalarının 130 TL’sini karşılayacak

25 metreküpe denk gelen indirim de doğal gaz faturalarında 130 liralık bir tutara denk gelecek. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal