Karabük Üniversitesi'nde yaşanan skandal olaya İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi: Herhangi bir başvuru bulunmamaktadır

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi'nde yaşanan skandal olay ile alakalı Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, çıkan iddialara sosyal medyada yayınlanan açıklama ile yanıt verdi. Yapılan açıklamada ""İlimizde HIV (+) ve HPV (+) vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır" denildi. İşte detaylar...

23.03.2024-02:02 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-02:02)

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylar skandal boyutuna taşındı. Öte yandan konuyla ilgili Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

“Herhangi bir başvuru olmamıştır”

İl Sağlık Müdürlüğünün Sosyal Medya hesabından yapılan paylaşımda "İlimizde HIV (+) ve HPV (+) vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir” ifadeleri kullanıldı.


Karabük İl Sağlığı Müdürlüğü

Ne olmuştu?

Sosyal medya, Karabük Üniversitesi'nde eğitim gördüğü belirtilen öğrencilerin 'itiraf' sayfasında isimlerini gizleyerek paylaştığı mesajları konuşuyor. Söz konusu mesajlarda şehirdeki bazı kadın ve erkek öğrencilerin Afrika kökenli öğrencilerle birliktelik yaşadıktan sonra cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandıkları anlatıldı. Mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürüldü.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal