02.04.2022-17:20 (Son Güncelleme:02.04.2022-17:20)


1

Karabaş otu çayı nasıl yapılır?

Karabaş otu çayı nasıl yapılır?

Karabaş otunun çayını demlemek için kuru veya taze karabaş otlarının çiçek ve yapraklarını alarak üzerine kaynatılmış su ilave edip demleyebilirsiniz. Bir bardak çay için 6 ila 7 adet çiçek ve yaprak yeterlidir. Kuru karabaş otunu 4 dakika, tazesini ise 7 dakika kadar demlemeniz idealdir.



2

Karabaş otu reçeli tarifi

Karabaş otu reçeli tarifi

Karabaş otundan reçel de yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan kısım karabaş otunun mor renkli çiçekleridir. Karabaş otu reçeli için mor çiçekli kısmı 15 dakika kadar kaynatabilirsiniz. Karabaş otu reçeli ilaç niyetine kullanılıyor. Karabaş reçelinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise reçel yapıp tüketmek istiyorsanız öncesinde mutlaka doktorunuza danışmalısınız.



3

Karabaş otu reçeli için gerekli olan malzemeler: 8 çay bardağı toz şeker, 6 çay bardağı su, 2 çay bardağı karabaş otu çiçeği, 2 yemek kaşığı toz şekeri 1 minik parça limon tuzu, 1 küçük sap tarçının yarısı. Karabaş reçelini hazırlarken; karabaş otlarının tepelerindeki mor çiçekleri eliniz ile kökünden koparın, bir tasın içerisine su koyun ve tozunu atması için yıkayın. Yıkayıp süzdüğünüz çiçekleri 2 yemek kaşığı toz şekerle parmak uçlarınızı kullanarak ovun sonrasında da 1 gece boyunca dinlendirin. Toz şeker, çiçekler ve suyu bir tencerede orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıp pişirin ardından da kısık ateşte kıvam almaya başlayınca içine tarçın kabuğu ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra limon tuzunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. İlk sıcaklığını atan reçeli kavanoza alıp soğuyunca içinden tarçını çıkararak servis yapın.



4

Karabaş otu nasıl tüketilir?

Karabaş otu nasıl tüketilir?

Karabaş otu kozmetik sanayide büyük bir önem taşımaktadır. Karabaş otundan; parfüm, sabun ve masaj yağı yapılmaktadır.



5

Karabaş otunun yan etkileri

Karabaş otunun yan etkileri

Karabaş otunu gereğinden fazla tüketmeniz önerilmemektedir.



6

Azı karar çoğu zarar...

Azı karar çoğu zarar...

Karabaş otu gereğinden fazla tüketildiğinde terleme, mide bulantısı ve baş dönmesine yol açabilir.



7

Gebelik ve emzirme döneminde tüketilmemeli!

Gebelik ve emzirme döneminde tüketilmemeli!

Gebelik ve emzirme dönemlerinde de karabaş otunu tüketilmesi önerilmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR