Karabağ ihtilafında Ermenistan'ın Savaş Suçları ve Sahte Propagandası

Cephede bozguna uğrayan işgalci Ermenistan’ın beş aşamada kirli savaş politikası vestratejisi yürüttüğünü söyledi. Korybko’ya göre bu çalışmaların uç noktası, bölgedeki savaşı, ‘medeniyetler çatışması’ olarak gösterme olacak.

07.10.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-17:53)

Haber365 Özel Haber /Hasan Birgül

Ermeni ordusu, kendi askerlerini zorla mevzilerinde tutmak için sığınaklara ve birbirlerine zincirledi. Azerbaycan Türk ordusu işgal altındaki noktaları etkili bir şekilde  kurtarırken, cephede bozguna uğrayan Ermenistan, algı operasyonlarıyla destek almaya, Azerbaycan’ı durdurmaya çalışmatadırlar. Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın savaş alanının ön cephelerinde bilinmeyen unsurlar kullandığını gösteren bir başka video ise twitter dahil dijital alanda yayınlanıyor. Orta yaşlı bayanlar da dahil olmak üzere kadınları, ölürlerse propaganda malzemesi olarak kullanmaları için çatışma bölgesinin ön saflarına gönderiyorlar. Ermeniler  kara propagandayı kullanarak uluslararası arenadan destek görmek için herşeyi yapıyorlar.

ERMENİSTAN'IN KARA PROPAGANDASI

Ermenistan güçleri Azerbaycan’daki sivil yerleşim yerlerine saldırması üzerine, Azerbaycan Türk ordusu hem saldırıları önlemek hem de işgal altındaki topraklarını kurtarmak için geniş çaplı bir askeri harekat başlattı. Azerbaycan ordusu işgal altındaki noktaları kurtarırken, cephede bozguna uğrayan Ermenistan, algı operasyonlarıyla destek almaya, Azerbaycan’ı durdurmaya çalışsada nafile.Rus Siyasi Analist Andrew Korybko, Az Vision’da yer alan bir makalesinde, Ermenistan’ın yürüttüğü 5 aşamalı kirli planları  deşifre olmuş oldu.

Ermenistan'ın kara propaganda düzeyi sınırların ötesinde;hatta Ermenistan'ın kendi televizyon kanallarında Ermeni MOD'un sivilleri cephede ya da askerlerinin bir kısmının ölmeleri halinde propaganda malzemesi olarak kullanılmak üzere sivil gibi davrandığına dair kanıtlar ortaya çıktı. Her iki durumda da bu bana bir savaş suçu olarak görünmektedir. Ermenistan Azerbaycan'ı yabancı paralı askerler kullanmakla suçluyor, ancak anlaşılan onları Azerbaycan yerine savaş alanında kullanıyorlar. Şimdiye kadar savaş alanında tek bir Suriyeli paralı asker bulunamadı.

Ermenistan ve destekçileri, Türkiye’nin dış politikada neo-Osmanlıcılık yürüttüğünü iddia ederek korku yaymaya çalışıyor. Türkiye’nin operasyona dahil olduğunu iddia ediyor.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın savaş alanının ön cephelerinde bilinmeyen unsurlar kullandığını gösteren bir başka video. Videoyu çeken adam bir askerden başka her şeye benziyor.

 

TÜRKİYE SURİYE'DEN MİLİTAN  GÖNDERİYOR YALANI

Ermenistan’ın ‘Azerbaycan, rejim karşıtı Suriyeli savaşçıları Karabağ’a konuşlandırdı’ iddiası doğrulanmadı.Ancak kanıtlanmış olsa bile Bakü, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için hizmetleri  kiralama konusunda yasal hakka sahip. Diğer yandan Ermeni diasporası, PKK ve hatta Dağlık Karabağ’daki faaliyetleri uluslararası hukuka göre yasadışı olan Yunan paralı askerler hakkındaki haberleri görmezden geliyor. 

Ermenistan böyle görünmesini istese de, en fazla Batılı özellikle Fransız diplomatik katılımlara yol açabilir. Ayrıca, ikisi arasında bir bölünmeyi kışkırtmak için her iki ülkenin liderleriyle akıl oyunları oynamak istiyor.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı beş aşamalı savaş stratejisi, seçici bir şekilde uluslararası hukuka dayalı olarak başlatılmaya çalışılıyor. Ancak, kısa sürede Hıristiyanlık ve İslam arasında devam eden bir medeniyetler çatışması zirve noktasına ulaştı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal