Kara sineklerden kurtulmak için ne yapılır? Kara sinekler hangi kokuları sevmez? Evde doğal yöntemle karasineklere hazırlanan koku tuzakları

Karasinekler her ne kadar ekosistemin içerisinde önemli rolleri olsa bile özellikle yaz aylarında insanların hayatını kabusa çevirebiliyor. Sürekli etrafımızda dolanan ve üzerimize konan karasinekler, bazı durumlarda can sıkıcı hale gelebiliyorlar. Peki, Kara sineklerden kurtulmak için ne yapılır? Kara sinekler hangi kokuları sevmez? İşte, evde doğal yöntemle karasineklere hazırlanan koku tuzakları..

22.06.2022-03:13 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-03:13) Kara sineklerden kurtulmak için ne yapılır? Kara sinekler hangi kokuları sevmez? Evde doğal yöntemle karasineklere hazırlanan koku tuzakları

Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan karasineklerin, gerçek anlamda ekosistemde önemli rolleri vardır. Fakat bazen, karasineklerin sürekli etrafta dolaşması çoğu kişiyi oldukça fazla rahatsız ediyor.

Hazır sinek kovucularla kurtulmaya çalıştığımız karasineklerden, evde basit yöntemlerle hazırlanan kokulardan kullanarak da kurtulabiliriz. Nasıl mı? İşte, karasinekleri için etkili doğal yöntemler..

Kara sineklerden kurtulmak için ne yapılır

Evde doğal yöntemle karasineklere hazırlanan koku tuzakları

- Bir sprey şişesinin içerisine 1 litre su koyun ve içerisine bir tutam acı biber ve bir yemek kaşığı bulaşık deterjanı katın. Bu karışımı karasinekleri püskürttüğünüz zaman karasinekler bulunduğu yerden uzaklaşacaktır.

- Sprey şişesinin içini suyla doldurduktan sonra suyun içerisine 3-4'er damla karanfil katın, ardından nane, biberiye ve kekik gibi uçucu yağlardan koyduğunuzu suyu iyice çalkalayın. Bu karışımı sineklere sıkarak onlardan kurtulabilirsiniz.

- 1 litre suyun içerisine 12 damla lavanta yağı ve 12 damla okaliptüs yağı koyun. Daha sonra içerisine 12 damla çay ağacı yağı ekleyin. Bir kaşıkta zeytinyağı koyduğunuz karışımı bileklerinize ve boynunuza sürebilirsiniz.

- Yarım bardak elma sirkesinin içine 20 damla biberiye yağı ekleyin. Daha sonra 10 damla lavanta yağını ve 10 adet karanfili karışının içine atın. İyice karıştıktan sonra karışımın içine litre su koyun ve çalkalayın. Hem elbiselerinize hem de vücudunuza kullanabilirsiniz.

Kara sinekler hangi kokuları sevmez

- Evde tütsü yapmak, karasineklerin uzaklaşmasına faydalı olacaktır. Tütsü aynı zamanda evi kötü enerjiden de arındırır. Eski bir çaydanlığın içine ya da eski metal bir kasenin içine defne yaprağı, adaçayı, çörek otu ve üzerlik atın. Uzun çakmakla tütsünüzü yakın. Yaptıktan sonra elinize aldığınız karışımı tüm evinizde dolaştırın. Çıkan dumanlar karasineklerin gitmesine yararlı olacaktır.

- Bir tabağın içine okaliptüs yaprağı, defne yaprağı ve tane karanfil koyun. Karasineklerin olduğu yerlere bu bitkileri koyun. Bitkilerin kokuları gittikçe bunları yeni yapraklarla değiştirildi. bulundurun. Kokuları kayboldukça yeni yapraklarla değiştirin. Karasinekler ayırca fesleğen ve naneden hiç hoşlanmazlar. Karasineklerin olduğu yere fesleğen ve nane saksıları koyabilirsiniz.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal