Kara kış kapıya dayandı: Meteoroloji’den o illere uyarı

Meteoroloji’den yeni bir uyarı geldi. Uzmanların yaptığı tahminlere göre kara kış Türkiye genelinde etkili olacak. Marmara ve Ege’nin kuzeyinin yüksek kesinlerinde kar yağışı bekleniyor. İşte 30 Ocak 2024 hava durumu…

30.01.2024-09:12 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-17:23)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 30 Ocak 2024 tarihli hava durumu raporuna göre, kara kış yurdun büyük bölümünde etkisini gösterecek. Yayımlanan rapora göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Akdeniz kıyıları ile Sinop, Samsun, Ordu, ve Şanlıurfa çevresinde yağışlı havalar etkili olacak. Marmara'nın kuzey ve batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. 

kar yağışı

Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor (40-80 km/saat). Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayları bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Hava sıcaklıkları, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek; ancak Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

30 Ocak 2024 hava durumu

30 ocak hava

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal